streda 29. júna 2011

Grilované kuracie kúsky

Grilovane kuracie kusky



ČO POTREBUJETE:

4 kuracie stehná s kĺbom; vykostené a pokrájané na menšie kúsky 
soľ

na marinádu:
3 strúčiky cesnaku; nakrájané nadrobno
1 lyžička sušenej citrónovej trávy; vopred namočiť v troške vody
1 lyžica medu
1 a 1/2 lyžice tmavej sójovej omáčky
2 lyžice oleja
1 lyžica limetkovej šťavy


Grilovane kuracie kusky



AKO POSTUPOVAŤ:

Vykostené a nakrájané mäso dáme do misky a pridáme suroviny na marinádu. Dobre premiešame a necháme odležať v chladničke cez noc.

Ak použijeme sušenú citrónovú trávu, skôr než ju dáme do marinády namočíme ju na 30 minút do trošky vody.

Pred prípravou mäso osolíme, rozložíme v jednej vrstve (spolu s marinádou) na plech a grilujeme 10 minút na 250st. Potom plech vytiahneme, mäso premiešame tak, aby sa poobracalo na druhú stranu a znova grilujeme ďalších 10 minút.

Grilovane kuracie kusky



Môžete podávať s pečivom.

4 komentáre:

  1. perfektné... citrónovo medové a šťavnaté, také mám rád :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No a prvykrat som pouzila citronovu travu a zaradujem ju do surovin "must have!" :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. presne tak ich robi moj kamarat Ondrej! pekna fotka, ta druha v poradi!

    OdpovedaťOdstrániť