nedeľa 5. júna 2011

Kuracie "zelené" karí

Recept som mierne upravila; Inšpirácia je z kuchárskej knihy "Chicken" od Valerie Ferguson, str. 83.


Kuracie "zelene" kari



ČO POTREBUJETE:

4 kuracie stehná s kĺbom 
voda podľa potreby
2 kapustné listy
2 mrkvy
soľ
1 lyžica ghee
1 lyžička garam masala

na rozmixovanie:
70g mandlí; pomlieť 
1 veľká červená cibuľa 
2-3 strúčiky cesnaku
1 zelená paprika
veľká hrsť koriandrovej vňate 
1 zelená chilli paprička (ja som vynechala kvôli deťom)
2 paradajky




AKO POSTUPOVAŤ:

Kuracie mäso umyjeme, vložíme do hrnca, zalejeme vodou tak, aby bolo ponorené, osolíme, pridáme kapustné listy a očistenú mrkvu. Privedieme vodu k varu, oheň zmiernime a prikryté varíme na miernom ohni 45 minút. Potom mäso vyberieme na tanier, necháme trošku ochládnuť a mäso oberieme z kosti. Vývar si odložíme bokom.

Prísady na pomixovanie si najprv nakrájame. Mandle pomelieme. Pokrájané prísady vložíme do mixéra, pridáme zomleté mandle a zalejeme 4 naberačkami vychládnutého kuracieho vývaru. Vymixujeme na hustú omáčku. Omáčku dáme do hrnca, pridáme lyžicu ghee a privedieme k varu. Oheň zmiernime a odokryté varíme 5 minút. Pridáme kuracie mäso, zriedime ďalšími 2 naberačkami vývaru, premiešame, dochutíme ešte soľou ak treba. Pridáme garam masala, premiešame a na miernom ohni povaríme ďalších 5 minút.

Kuracie "zelene" kari


Podávame s dusenou ryžou.
Vývar, ktorý nám zostal, si môžeme zamraziť a použiť, keď treba.

4 komentáre: