streda 29. júna 2011

Opekané krevety so sezamom

Opekane krevety so sezamom



ČO POTREBUJETE:

1/2kg čerstvých kreviet
soľ

na marinádu:
1 a 1/2 lyžice tmavej sójovej omáčky 
1 lyžica šťavy z limetky
6 strúčikov cesnaku; nakrájané nadrobno
mleté čierne korenie
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia (alebo podľa chuti)
sezam
olej


Opekane krevety so sezamom



AKO POSTUPOVAŤ:

Krevety očistíme, prepláchneme vodou a dáme do marinády (ktorú nesolíme). Necháme ich aspoň hodinu odležať v chladničke.

Pred opekaním krevety v marináde osolíme, dobre premiešame a necháme odležať 10 minút. Potom ich z marinády scedíme a necháme marinádu poriadne odkvapkať.

V panvici zohrejeme olej a krevety opekáme asi 2 minúty.

Opekane krevety so sezamom


Opečené krevety posypeme sezamom, 3 minútky ešte opekáme a odstavíme z ohňa.

Opekane krevety so sezamom

8 komentárov:

  1. super... so sezamom musia byť perfektné. A konečne som kúpil rímsky kmín (až v Maďarsku) takže budem variť tak "indickejšie" :-)idem si vybrať niečo z tvojich receptov...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. :) rimsky kmin ma celkom inu chut a vonu ako bezna rasca, som si ista, ze ti bude chutit.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Miška mňám, akurát som dnes pozerala Pohlreicha ako griluje tie obrie krevety a hneď som si na teba spomenula...
    pre inšpiráciu:
    http://www.iprima.cz/sefnagrilu/recepty/medovo-sezamove-krevety-na-grilu

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dakujem za link Danka, to sa zide. Len to ryzove vino u nas nikde nemaju :(

    OdpovedaťOdstrániť
  5. uplne som vyhladla. dokonaly recept!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ryžove vino inak "sake" u nas zozenies ale neni to lacna zalezitost .

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hm, kde u nas? Lebo u nas (v indii) sa neda zohnat. Aspon v mensich mestach urcite.

      Odstrániť