ČO POTREBUJETE:
1/2kg čerstvých kreviet
soľ
na marinádu:
1 a 1/2 lyžice tmavej sójovej omáčky
1 lyžica šťavy z limetky
6 strúčikov cesnaku; nakrájané nadrobno
mleté čierne korenie
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia (alebo podľa chuti)
sezam
olej
AKO POSTUPOVAŤ:
Krevety očistíme, prepláchneme vodou a dáme do marinády (ktorú nesolíme). Necháme ich aspoň hodinu odležať v chladničke.
Pred opekaním krevety v marináde osolíme, dobre premiešame a necháme odležať 10 minút. Potom ich z marinády scedíme a necháme marinádu poriadne odkvapkať.
V panvici zohrejeme olej a krevety opekáme asi 2 minúty.
Opečené krevety posypeme sezamom, 3 minútky ešte opekáme a odstavíme z ohňa.
super... so sezamom musia byť perfektné. A konečne som kúpil rímsky kmín (až v Maďarsku) takže budem variť tak "indickejšie" :-)idem si vybrať niečo z tvojich receptov...
OdpovedaťOdstrániť:) rimsky kmin ma celkom inu chut a vonu ako bezna rasca, som si ista, ze ti bude chutit.
OdpovedaťOdstrániťMiška mňám, akurát som dnes pozerala Pohlreicha ako griluje tie obrie krevety a hneď som si na teba spomenula...
OdpovedaťOdstrániťpre inšpiráciu:
http://www.iprima.cz/sefnagrilu/recepty/medovo-sezamove-krevety-na-grilu
Dakujem za link Danka, to sa zide. Len to ryzove vino u nas nikde nemaju :(
OdpovedaťOdstrániťuplne som vyhladla. dokonaly recept!
OdpovedaťOdstrániťDakujem :)
OdpovedaťOdstrániťRyžove vino inak "sake" u nas zozenies ale neni to lacna zalezitost .
OdpovedaťOdstrániťHm, kde u nas? Lebo u nas (v indii) sa neda zohnat. Aspon v mensich mestach urcite.
Odstrániť