štvrtok 21. júla 2011

Šošovica s kokosom / Whole masoor dal with fresh coconut



sosovica s kokosom



ČO POTREBUJETE:

150ml nelúpanej šošovice / 150ml whole masoor dal
200-250ml čerstvého strúhaného kokosu / 200 to 250ml freshly grated coconut
troška oleja / oil
voda podľa potreby / water as needed 
soľ / salt
1/4 lyžičky mletej kurkumy / 1/4 tsp termaric (haldi)
1/2 lyžičky garam masala / 1/2 tsp garam masala
citrónová šťava / lemon juice



AKO POSTUPOVAŤ:

Šošovicu prepláchneme a na 1 hodinu namočíme vo vode. / Rinse masoor dal and soak it innthe water for about an hour.

V hrnci zohrejeme trochu oleja a popražíme na ňom kokos dohnedkava. Necháme ho vychládnuť a vychládnutý vymixujeme s trochou vody na pastu. / Heat oil in the pot and fry coconut until it turns brownish. Let it cool down and mam a paste in the mixer using little bit of water. 

Kokosovú pastu dáme naspäť do hrnca, pridáme scedenú šošovicu, kurkumu, garam masala a privedieme k varu. Ak treba pridáme vodu, ale nie veľa, výsledné jedlo je bez šťavy. Oheň zmiernime a varíme, kým šošovica nezmäkne. / Return this paste back to the pot, add drained masoor dal, termaric, garam masala and bring it to boil. Add water if needed, but not too much, final dish is dry - ish. Reduce the heat and cook it until masoor dal is soft.

Hotové jedlo osolíme, pokvapkáme šťavou z citróna a premiešame. / Add salt to taste, drizzle with lemon juice and mix well.

Môžete podávať s pečivom, indickými plackami alebo dusenou ryžou. / Serve with Indian breads, or buns, breakfast rolls, bread or with the rice.


10 komentárov:

  1. WOW, tak toto by som chcela ochutnat! Zaujimava kombinacia! A Miska, tento receptar by si si mala patentovat, ved to je super navod a kompleny jedalnicek. Parada, tesim sa na dalsie recepty!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tak,tak..suhlasim s Luckou...asi si ta objednam,nech mi vyvaras taketo fajne dietne jedla:))to by sa mi chudlo:))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Teda, ale nedietne jedla sa vymyslaju ovela lahsie! Teda take, ked sa nedrzi delena strava. Toto je podla akejsi prisnejsej tabulky, po mesiaci troska zvolnim.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Miska, veď toto sú lepšie recepty ako keď môžeš všetko. Len pokračuj :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Miska, normalne som vyhladla pozeranim na tvoje krasne fotky s jedlom.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tak sup sup nieco vyskusat urobit si doma :) Dakujem za pochvalu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Právě dovařeno a moc dobré. Díky! ;-)

    OdpovedaťOdstrániť