streda 13. júla 2011

Kuracie so špenátom v arašídovej omáčke

Kuracie so spenatom v arasidovej omacke



ČO POTREBUJETE:

4 kuracie stehná s kĺbom; vykostené a pokrájané na "kocky"
5 stredne veľkých strúčikov cesnaku; nakrájané nadrobno
mleté čierne korenie
soľ

maslo + troška oleja

1 veľká červená cibuľa 
2 stredne veľké rajčiny
200ml nesolených arašídov
1 zelená chilli paprička; odstrániť semienka

voda podľa potreby
troška sušeného tymiánu 
1 viazanička čerstvých špenátových listov; trocha pokrájať, ale nie nasekať nadrobno



Kuracie so spenatom v arasidovej omacke



AKO POSTUPOVAŤ:

Na suchej panvici opečieme arašídy a necháme vychládnuť.




Z vychládnutých odstránime šupky.




Nakrájané mäso dáme do misky, pridáme soľ, mleté čierne korenie a nakrájané cesnaky. Premiešame a odložíme na 30 minút do chladničky.




Potom v panvici roztopíme lyžicu masla na troške oleja (olej je tam na to, aby maslo nepriháralo) a kuracie mäso opekáme na silnom ohni, kým sa nezatiahne. Opečené odložíme bokom.




Do mixéra dáme olúpané arašídy, nakrájanú cibuľu, nakrájané rajčiny. . .




. . . a vymixujeme na hladké pyré. Pridáme chilli papričku a znova vymixujeme.




Vymixované pyré dáme naspäť do hrnca, pridáme trocha vriacej vody a privedieme k varu. Oheň zmiernime a prikryté varíme 5 minút. Občas premiešame, lebo pyré rýchlo hustne, tak treba kontrolovať, či netreba znova pridať trocha vody.




Potom pridáme opečené mäso . . .




. . . tymián a dobre premiešame. Privedieme znova k varu, oheň zmiernime a prikryté varíme 10-15 minút.




Nakoniec pridáme nakrájané špenátové listy, 1-2 minúty prehrejeme a odstavíme z ohňa. Necháme prikryté odpočívať 10 minút a môžeme podávať s dusenou ryžou.

3 komentáre: