pondelok 1. augusta 2011

Cvikľa s kokosom (thoran)

22IMG_9470


ČO POTREBUJETE:

1 stredne veľká cvikľa 
voda

olej rastlinný
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce (shah jeera)
1/3 lyžičky Urid dal
1 zelená chilli paprička 
niekoľko karí lístkov 
soľ

1/2 lyžičky Garam masala
niekoľko lístkov medovky
čerstvý strúhaný kokos



22IMG_9466


AKO POSTUPOVAŤ:

Cvikľu umyjeme a dáme do tlakového hrnca. Nalejem toľko vody, aby bola ponorená. Hrniec uzavrieme a dáme variť. Keď začne unikať para, cvikľu v ňom povaríme 10-15 minút, záleží na tom, aká je cvikľa veľká. Potom oheň vypneme a paru necháme samovoľne uniknúť. Neotvárajte hrniec nasilu, aby vám nevybuchol do tváre!

Potom cvikľu vyberieme a necháme trocha vychládnuť. Vychládnutú ošúpeme a pokrájame na maličké kocky.

22IMG_9451



Lístky medovky umyjeme.

22IMG_9454


V panvici zohrejeme trochu oleja a pridáme rímsku rascu, chilli papričku a urid dal. Minútku na mierno opekáme, premiešavame. Potom pridáme karí lístky, ktoré necháme prasknúť.

22IMG_9456



Pridáme nakrájanú cvikľu, soľ, garam masala a premiešame. Zakryté 5 minút podusíme na miernom ohni.

22IMG_9458



Hrniec odstavíme z ohňa, primiešame lístky medovky a nastrúhaný čerstvý kokos.

22IMG_9461



Takto upravenú cvikľu môžete jesť aj len s Chapati alebo ju môžete jesť ako prílohu k mäsu alebo karí a ryži.


22IMG_9484

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára