streda 23. novembra 2011

Vyprážaný karfiol s dusenou paprikou



vyprazany karfiol s dusenou paprikou


ČO POTREBUJETE:

1 malý karfiol
kukuričný škrob na obalovanie
soľ
1 plná lyžička tandoori masala
1 zelená paprika 
2 väčšie červené cibule, nakrájané na pásiky 
1/2 lyžičky cesnakovo-zázvorovej pasty
1 lyžica sójovej omáčky
1/2 lyžičky cukru
1 väčšia paradajka; pokrajáná nadrobno
olej na vyprážanie karfiola
troška olej na opraženie cibule
troška vody na podliatie



AKO POSTUPOVAŤ:

Karfiol rozoberieme na ružičky. V miske zmiešame kukuričný škrob, soľ a tandoori masala. V panvici zohrejeme olej. Karfiolové ružičky postupne obalíme v kukuričnom škrobe a dáme vypražiť na stredne silnom ohni do zlatohneda. Vypražený karfiol si odložíme bokom.




Cibuľu popražíme na troche oleja do sklovita. Pridáme cesnakovo-zázvorovú pastu a minútku prehrejeme.




Pridáme nakrájanú papriku a paradajku a dve minúty na miernom ohni premiešavame.

Pridáme lyžicu sójovej omáčky, cukor a trocha soli (solili sme už karfiol), pridáme karfiol a dobre premiešame. Podlejeme troškou vody a zakryté varíme na miernom ohni 8-10 minút.

1 komentár:

  1. tieto tvoje recepty sú perfektné :-) najčastejšie robíme pečený karfiol podľa teba, je super...

    OdpovedaťOdstrániť