utorok 6. decembra 2011

Huby Manchurian

Vychádzala som z receptu na Gobi Manchurian.


huby manchurian



ČO POTREBUJETE:

200g šampiňónov 
2 stredne veľké cibule
1 zelená paprika
olej
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky cesnakovo-zázvorovej pasty
1 lyžica tmavej sójovej omáčky
2 lyžice paradajkového pretlaku
1/3 lyžičky mletého čierneho korenia
1/3 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
50ml vody
koriandrová vňať 

na cestíčko:
200ml hladkej múky 
soľ
1 lyžička kukuričnej múčky
1/3 lyžičky cesnakovo-zázvorovej pasty
voda podľa potreby na hustejšie cestíčko



AKO POSTUPOVAŤ:

Huby si očistíme a odstopkujeme. V miske vymiešame suroviny na cestíčko. Nesmie byť príliš tekuté, aby držalo na šampiňónoch. V hlbokej panvici si poriadne zohrejeme olej na vysmážanie. Šampiňóny obalíme v cestíčku...



... a vypražíme z oboch strán dohneda, na stredne silnom ohni. Vypražené šampiňóny odložíme bokom.



V druhej panvici zohrejeme trošku oleja a pridáme kurkumu a cesnakovo-zázvorovú pastu. Minútku na miernom ohni miešame. Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a papriku, ktoré resujeme na miernom ohni, odokryté kým nezmäknú.



Pridáme sójovú omáčku, paradajkový pretlak...



... mleté čierne korenie a chilli korenie...



... vodu, premiešame a 2 minútky na miernom ohni povaríme.



Pridáme vysmažené šampiňóny a dobre premiešame. Dve minútky necháme prehriať a odstavíme z ohňa.



Do hotového jedla pridáme umytú a nadrobno nakrájanú koriandrovú vňať, premiešame a zakryté necháme 10 minút postáť.

2 komentáre: