Vychádzala som z receptu na Gobi Manchurian.

Huby si očistíme a odstopkujeme. V miske vymiešame suroviny na cestíčko. Nesmie byť príliš tekuté, aby držalo na šampiňónoch. V hlbokej panvici si poriadne zohrejeme olej na vysmážanie. Šampiňóny obalíme v cestíčku...
ČO POTREBUJETE:
200g šampiňónov
2 stredne veľké cibule
1 zelená paprika
olej
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky cesnakovo-zázvorovej pasty
1 lyžica tmavej sójovej omáčky
2 lyžice paradajkového pretlaku
1/3 lyžičky mletého čierneho korenia
1/3 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
50ml vody
koriandrová vňať
na cestíčko:
200ml hladkej múky
soľ
1 lyžička kukuričnej múčky
1/3 lyžičky cesnakovo-zázvorovej pasty
voda podľa potreby na hustejšie cestíčko
AKO POSTUPOVAŤ:
Huby si očistíme a odstopkujeme. V miske vymiešame suroviny na cestíčko. Nesmie byť príliš tekuté, aby držalo na šampiňónoch. V hlbokej panvici si poriadne zohrejeme olej na vysmážanie. Šampiňóny obalíme v cestíčku...
... a vypražíme z oboch strán dohneda, na stredne silnom ohni. Vypražené šampiňóny odložíme bokom.
V druhej panvici zohrejeme trošku oleja a pridáme kurkumu a cesnakovo-zázvorovú pastu. Minútku na miernom ohni miešame. Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a papriku, ktoré resujeme na miernom ohni, odokryté kým nezmäknú.
Pridáme sójovú omáčku, paradajkový pretlak...
... mleté čierne korenie a chilli korenie...
... vodu, premiešame a 2 minútky na miernom ohni povaríme.
Pridáme vysmažené šampiňóny a dobre premiešame. Dve minútky necháme prehriať a odstavíme z ohňa.
Do hotového jedla pridáme umytú a nadrobno nakrájanú koriandrovú vňať, premiešame a zakryté necháme 10 minút postáť.
inšpirovala si ma :-)
OdpovedaťOdstrániťHura! :D
OdpovedaťOdstrániť