nedeľa 29. januára 2012

Pečené baklažány s granátovým jablkom

Pecene baklazany s granatovym jablkom




ČO POTREBUJETE:

6ks baby baklažánov 
soľ
olivový olej na ich pečenie 
zrniečka z polovice granátového jablka

na zálievku:
1 lyžica šťavy z citróna 
1 lyžica olivového oleja
na špičku lyžičky mletého čierneho korenia
1 plochá lyžička sušených chilli semienok (chilli flakes)
2 väčšie strúčiky cesnaku
1 plochá lyžička sušenej petržlenovej vňate (ak máte čerstvú, použite ju)


Pecene baklazany s granatovym jablkom




AKO POSTUPOVAŤ:

Baklažány umyjeme a osušíme.

Pecene baklazany s granatovym jablkom


Stopku odkrojíme a nakrájame ich na mesiačiky. Rozložíme ich na tanier a nasolíme. Necháme 15 minút "vypotiť". Potom opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme. Nakrájané baklažány uložíme na plech, troška osolíme (nie veľa, lebo natiahli soľ aj keď sa "potili") a prelejeme olivovým olejom. Rúru vyhrejeme na 200 st. a pečieme ich 20 minút.

Pecene baklazany s granatovym jablkom


Ešte teplé, upečené baklažány dáme do misky, prelejeme zálievkou, ktorú sme si pripravili zmiešaním uvedených surovín na ňu a dobre premiešame.

Pecene baklazany s granatovym jablkom

Pecene baklazany s granatovym jablkom



Tesne pred servírovaním posypeme zrnkami granátového jablka.

Ako prílohu sme mali čerstvé, domáce pečivo.




6 komentárov:

  1. Miška, krásne fotečky, lákavý receptík. Balkažán som robila raz, ale zrejme som to pobabrala, lebo mi to nejak nechutilo a putoval do koša.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. to muselo byt super!! my mame baklazan velmi radi a s tym granatovym jablckom..hmmm, jedna basen!!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jee, ty baby lilky jsou krasne :) Myslim, ze u nas je asi nikdy nemivaji :D a granatove jablko obcas, tak uvidime :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Meg urcite to pojde aj z velkeho, len ho pokrajaj na mensie kusky. Chutou sa tie baklazany nelisia podla mna. Je to zelenina, ktora chuti tak, ako ju dochutis.

      Odstrániť