ČO POTREBUJETE:
4 veľké zemiaky
2 veľké červené cibule
olej
3 klinčeky
kúsok škorice
1 bobkový list
1 zelená chilli paprička
1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty
1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
soľ
200ml kokosového mlieka
50ml vody
čerstvá koriandrová vňať
AKO POSTUPOVAŤ:
V hlbšej panvici zohrejeme olej. Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocky a osušíme. Keď je olej dosť horúci, zemiaky vložíme a na silnom ohni opražíme do zlatista. Odložíme bokom. Ak chcete jedlo diétnejšie, pokrájané zemiaky uvarte (nerozvarte).
V druhej panvici zohrejeme asi 2 lyžice oleja. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a smažíme na miernom ohni, kým nie je priesvitná.
Potom pridáme cesnakovo-zázvorovú pastu, bobkový list, chilli papričku (len som do nej urobila nožom 3 malé zárezy; ak chcete výraznejšiu pikantnú chuť jedla prerežte chilli papričku pozdĺžne a semienka neodstraňujte, inak je jedlo sladšej chuti vďaka kokosovému mlieku), soľ, mleté čierne korenie, škoricu a klinčeky. Všetko restujeme 1 minútu.
Pridáme kokosové mlieko a vodu a premiešame.
Zmes privedieme k varu, vložíme osmažené zemiačky, oheň zmiernime, panvicu prikryjeme. Varíme 5-8 minút domäkka. Posypeme nasekanou koriandrovou vňaťou.
Výsledné jedlo má dostatok hustejšej šťavy, takže ho môžete podávať s indickými plackami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára