štvrtok 10. mája 2012

Kuracie karí s paneerom







ČO POTREBUJETE:

2 kuracie prsia
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky mletého chilli korenia

olej
1 lyžička koriandrových semien
10-12 semien senovky gréckej (fenugreek)
1/2 lyžičky cesnakovo-zázvorovej pasty (môžete použiť čerstvý cesnak aj zázvor)
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce (shah jeera)
200ml vody

2 väčšie červené cibule
1 stredne veľká paradajka
3 lyžice nesolených kešu orieškov 

niekoľko karí lístkov 
soľ
1 plochá lyžička garam masala
1 plochá lyžička sušených lístkov senovky gréckej 
200g Paneeru
50ml kokosového mlieka




AKO POSTUPOVAŤ:

Kuracie prsia očistíme a pokrájame na kocky. Dáme do misky, pridáme kurkumu a chilli korenie, premiešame a necháme odležať v chladničke do ďalšieho použitia.



V hrci zohrejeme olej, pridáme koriandrové semená, rímsku rascu, semená senovky gréckej a necháme rozvoňať. Ďalej pridáme cesnakovo-zázvorovú pastu a minútku na miernom ohni popražíme.

Pridáme na polkolieska nakrájanú cibuľu a na menšie kúsky nakrájanú paradajku a restujeme na miernom ohni do mäkka.



Keď sa paradajky takmer rozpadávajú pridáme kešu oriešky a restujeme na silnom ohni asi 2-3 minúty, za občasného premiešania (dávajte pozor, aby cibuľa nezhnedla).



Zmes necháme trocha vychládnuť a potom s 200ml vody rozmixujeme na hustú omáčku. Tú si odložíme bokom do ďalšieho použitia.

Vezmeme ten istý hrniec, kde sme restovali cibuľu. Neumývame ho, pridáme len trocha oleja a znova zohrejeme. Pridáme karí lístky a necháme ich rozvoňať.

Pridáme kuracie kúsky a orestujeme tak, aby sa mäso zatiahlo. Osolíme.



Pridáme omáčku, ktorú sme si pred tým vymixovali z restovanej cibule, paradajky a korenín. Premiešame a privedieme k varu. Oheň zmiernime.
Pridáme garam masala a lístky senovky gréckej a znova premiešame. Hrniec zakryjeme a na miernom ohni povaríme 15-20 minút.



Potom pridáme nakrájaný paneer, kokosové mlieko a povaríme na miernom ohni 2-3 minúty.



Podávame s Naanom a nakrájanou čerstvou zeleninou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára