Tieto placky som dnes robila presne z toho istého cesta ako Smažené "krekry". Tak kto nemá rád smažené jedlá, kľudne cesto môže použiť aj takto.
ČO POTREBUJETE (na 6ks):
(hrnček, ktorý som použila ako odmerku má 150ml)
1 hrnček múky Maida (hladká 00)
1 hrnček ryžovej múky
1/2 hrnčeka múky Besan (cícerovej múky)
soľ
1/2 lyžičky rímskej rasce
1 lyžička semienok ajwain
1 lyžička kašmírskeho chilli korenia
štipka asafoetida
6 lyžičiek sezamových semien
2 lyžice oleja (alebo ghee)
voda podľa potreby (použila som približne 150ml)
olej na vysmážanie
AKO POSTUPOVAŤ:
Do väčšej misky dáme všetky múky, soľ a koreniny. Všetko dobre premiešame. Potom pridáme olej a vodu a vypracujeme nelepivé cesto. Cesto necháme v miske aspoň pol hodiny odležať. (Ja som misku uzavrela a dala cesto odležať na noc do chladničky.)
Cesto rozdelíme na 6 dielov. Každý vymodelujeme na guľôčku. Tú v dlaniach sploštíme a obalíme v múke. Vyvaľkáme tenkú placku (ako Chapati) a opekáme na predohriatej panvici (bez oleja) do hnedkava.
Cesto rozdelíme na 6 dielov. Každý vymodelujeme na guľôčku. Tú v dlaniach sploštíme a obalíme v múke. Vyvaľkáme tenkú placku (ako Chapati) a opekáme na predohriatej panvici (bez oleja) do hnedkava.
Hotové placky ukladáme do čistej bavlnenej utierky a podávame teplé.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára