štvrtok 2. augusta 2012

Rajma kebab

Včera som našla na internete zaujímavý recept na tieto fazuľové "fašírky" a chcela som ich hneď vyskúšať. A tak som sa dnes do toho dala. Kababy nás chuťou nesklamali (tie, čo som piekla). Polovicu som vypražila, ale po ochutnaní som druhú polovicu upiekla v rúre. Nabudúce ich upečiem v rúre všetky bez obaľovania, pretože pri vyprážaní sa rýchlo napili oleja.


rajma kebab a extra masala na to 029




ČO POTREBUJETE (asi na 9ks):

2 hrnčeky (400ml) uvarenej fazule Rajma (môže byť aj rozvarená)
2 plné lyžice pomletých kešu orechov (nesolených)
100g paneeru
1/2 lyžičky mletého chilli korenia
1 plnšia lyžička Galouti kabab masala
väčšia hrsť čerstvej koriandrovej vňate; nasekanej
soľ
kukuričný škrob na obaľovanie 
olej na vyprážanie



rajma kebab a extra masala na to 037




AKO POSTUPOVAŤ:

Suchú fazuľu rajma si na noc namočíme do vody. Ráno scedíme, dáme do tlakového hrnca, zalejeme novou vodu a uvaríme do mäkka. Môžeme ju aj rozvariť.
Uvarenú fazuľu, necháme trocha vychládnuť, dáme ju do mixéra (scedenú), pridáme paneer, soľ a koriandrovú vňať a rozmixujeme na hustú pastu.

1



Rozmixovanú zmes na kababy dáme do misky. Pridáme chilli korenie, galouti masala, mleté kešu orechy a všetko vidličkou dobre premiešame. Zmes uložíme na 1 hodinu do chladničky.

2



Po vychladení sa so zmesou veľmi dobre pracuje. Urobíme si kababy v tvare fašírok. Ja som polovicu obalila v kukuričnom škrobe a vypražila z oboch strán dohneda (ako je v pôvodnom recepte).

3


4



Ale radím vám neobaľovať v škrobe (môžete obaliť v strúhanke napríklad) a dať piecť pod gril na 200-250st. (plech potrite olejom, aj kababy troška pokvapkajte olejom) dohneda z oboch strán.


Podávala som s dusenou basmati ryžou a karfiolovým karí.


rajma kebab a extra masala na to 039



1 komentár:

  1. krásne nafotený a spracovaný receptík, ako všetky od Teba, Miška :-))

    OdpovedaťOdstrániť