piatok 31. augusta 2012

Opekaná ryža s paradajkou, paprikou a fazuľou





ČO POTREBUJETE:

1 hrnček ryže Basmati
voda
olej
soľ

1 lyžica ghee (alebo olej)
2 klinčeky 
kúštik škorice
1 menšia červená cibuľa 
4 strúčiky cesnaku
1 paradajka
1/2 menšej zelenej papriky
1/4 lyžičky mletej kurkumy
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
hrsť uvarenej fazule 
(nemusíte variť fazuľu len kvôli takejto ryži, ja som použila trocha fazule, ktorú som si uvarila na karí; takisto ryžu môžete použiť z predošlého dňa, ak vám zostala)
koriandrová vňať 






AKO POSTUPOVAŤ:

Ryžu prepláchneme, popražíme chvíľku na oleji, zalejeme vodou asi tak, aby hladina bola 2cm nad ryžou, osolíme a dusíme do mäkka. Uvarenú ryžu odložíme bokom do ďalšieho použitia.

V hlbšej panvici zohrejeme ghee, pridáme škoricu a klinčeky a necháme rozvoňať. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a popražíme do mäkka. Pridáme nadrobno nakrájanú paradajku a papariku a opekáme na miernom ohni do polomäkka (papriku môžete nechať trocha chrumkavú). Potom pridáme kurkumu, čierne korenie, uvarenú fazuľu a minútku prehrejeme. Pridáme uvarenú ryžu a všetko dobre premiešame, chvíľku opekáme za stáleho premiešavania. Miešame opatrne, aby sme "nerozbili" ryžu. Ak treba dosolíme, ozdobíme čerstvou koriandrovou vňaťou a môžeme podávať.

K ryži si môžete dať pappad alebo uvarené vajce.

1 komentár:

  1. tento receptík som už obdivovala aj na stránke varecha :-)

    Miška, u mňa na blogu máš ocenenie :-))

    OdpovedaťOdstrániť