piatok 14. septembra 2012

Paneer 65







ČO POTREBUJETE:

200g Paneeru

na marinádu:
2 lyžice hustého bieleho nesladeného jogurtu
soľ
1 lyžička kašmírskeho mletého chilli korenia
1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty
1/2 lyžičky mletého koriandru
1/2 lyžičky mletej rímskej rasce 
1/2 lyžičky mletej škorice
1 vajce
2 ploché lyžice kukuričného škrobu
troška citrónovej šťavy 

ďalej:
arašídový olej
8-10 karí lístočkov 
2 lyžice nakrájaného cesnaku 
(použila som jednu celú veľkú hlavičku)
1 lyžica hustého bieleho nesladeného jogurtu
2 lyžičky citrónovej šťavy 
3 zelené chilli papričky 
(tie som vynechala, aby to mohli jesť deti)







AKO POSTUPOVAŤ:

V miske zmiešame jogurt, soľ, chilli korenie, rímsku rascu, mletý koriander, mletú škoricu, 1 lyžičku citrónovej šťavy. Dobre premiešame. Potom pridáme vajíčko, cesnakovo-zázvorovú pastu a kukuričný škrob, premiešame.




Pridáme nakrájaný paneer a necháme marinovať minimálne pol hodinu v chladničke.




Po hodine marinovania si vezmeme hlbšiu panvicu a zohrejeme v nej dostatok oleja (paneer sa musí fritovať). Keď je olej horúci, paneer doňho opatrne po kúskoch vkladáme (po trochách, nepreplnte panvicu). Necháme ho poriadne opražiť na silnom ohni z jednej strany do hneda a potom opatrne obrátime (pred obrátením cez paneer môžete naberačkou preliať horúci olej, v ktorom sa praží). Nevhodte paneer naraz do panvice a nemiešajte, lebo sa vám "kabátik", ktorý na ňom má zostať odlepí, tak ako mne v prvej dávke pri pražení. Postupne opražíme všetok paneer, dáme na kuchynskú papierovú utierku, aby odsala prebytočný olej a odložíme do ďalšieho použitia.




Vezmeme druhý hrniec a zohrejeme trocha arašídového oleja. Pridáme karí lístky a nadrobno nakrájaný cesnak (aj pozdĺžne na tenko nakrájané chilli papričky, ak použijete). Chvíľočku restujeme, aby pekne zavoňal. Potom pridáme jogurt a šťavu z citróna a na miernom ohni varíme, kým sa tekutina celkom nezredukuje.




Keď je tekutina zredukovaná, pridáme vypražený paneer, ak treba dosolíme a dobre premiešame.




Na servírovacej miske môžete ozdobiť kolieskami červenej cibule a podávať s kúskami citróna, ktorým si paneer pred jedením troška pokvapkáte. My ho máme radi ako prílohu k Maslovému Naanu a karí.

2 komentáre: