piatok 12. októbra 2012

Dusené zemiaky s masala z karí lístkov

zemiaky s kari listkovym korenim 017



ČO POTREBUJETE:

5ks stredne veľkých zemiakov
olej alebo ghee
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce (shah jeera)
1/3 lyžičky černuchy (kalonji)
2 stredne veľké červené cibule
1/4 lyžičky mletej kurkumy
soľ
2 kopcovité lyžičky masala z karí lístkov
200ml vody
koriandrová vňať 



zemiaky s kari listkovym korenim 014



AKO POSTUPOVAŤ:

Zemiaky okrájame a pokrájame na približne rovnako veľké kúsky. V hrnci zohrejeme olej alebo ghee. Pridáme rímsku rascu a černuchu a necháme ich rozvoňať. Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme do mäkka.

zemiaky s kari listkovym korenim 006


Pridáme kurkumu a masala z karí lístkov a premiešame. 2 minútky restujeme.

zemiaky s kari listkovym korenim 007


Pridáme nakrájané zemiaky, soľ a zalejeme vodou. Vodu privedieme k varu. Oheň zmiernime, hrniec prikryjeme a zemiaky udusíme do mäkka. Tekutina by sa mala vydusiť.

zemiaky s kari listkovym korenim 009


Keď sú zemiaky mäkké, odložíme hrniec z ohňa a primiešame do nich umytú a nadrobno nakrájanú vňať koriandra.

zemiaky s kari listkovym korenim 010



Podávame napríklad s Chapati.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára