štvrtok 1. novembra 2012

Dusená zelenina s masala z karí lístkov

zelenina s kari masala 017



ČO POTREBUJETE:

1/2 lyžice olivového oleja (alebo ghee)
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce (shah jeera)
1/4 lyžičky černuchy (kalonji)
2 väčšie červené cibule
4 strúčiky cesnaku
1/4 lyžičky mletej kurkumy
3 plné lyžičky masala s karí lístkov 
3 malé paradajky
1 zelená paprika
200ml mrazeného hrášku
voda podľa potreby
soľ



zelenina s kari masala 009



AKO POSTUPOVAŤ:

V hlbšej panvici zohrejeme olej. Pridáme rímsku rascu a černuchu. Necháme ich chvíľočku opražiť a rozvoňať.

Ďalej pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme na miernom ohni domäkka.

Pridáme mletú kurkumu a masala z karí lístkov, premiešame.

Pridáme nadrobno nakrájané paradajky, papriku, hrášok a podlejeme asi 100ml vody (alebo podľa potreby). Zeleninu udusíme do mäkka, asi 10 minút stačí. Nakoniec osolíme a premiešame.

Podávame s plackami Chapati

4 komentáre:

  1. Krásné barvy a určitě i vůně zeleniny a koření, ta pánev je úžasná...:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem :) Servirovaci maly kadhai a haandi som si teraz kupila pri vylete do Mumbai, tak sa z nich tesim :)

      Odstrániť
    2. skvělé stránky. některé suroviny v Brně nedostupné, ale improvizuji jak se dá. děkuji

      Odstrániť