pondelok 19. novembra 2012

Kuracie kúsky s kešu orechami


1od tinci 004



ČO POTREBUJETE:

mäso zo 4 kuracích stehien (aj s kĺbami)
1 vajce
soľ
1 lyžička kukuričného škrobu

niekoľko kešu orechov
ghee
voda podľa potreby

2 lyžice tmavej sójovej omáčky
1 lyžica Mirin
1/2 lyžičky chilli vločiek 
(ja som použila sušenú chilli papričku vcelku, ale vločky by určite lepšie dochutili)
hrsť nasekanej zelenej časti jarnej cibuľky 
1/2 lyžice palmového cukru (jaggery)

50ml vody + 1 plochá lyžica kukuričného škrobu
hrsť nasekanej čerstvej koriandrovej vňate 


1od tinci 002



AKO POSTUPOVAŤ:

Mäso očistíme, nakrájame na "kocky" približne rovnakej veľkosti. Do mise dáme vajce a lyžičku kukuričného škrobu, dobre rozmiešame. Pridáme mäso, osolíme ho a všetko premiešame. Mäso v miske uložíme na hodinu do chladničky.

V menšej miske zmiešame sójovú omáčku, mirin, palmový cukor, chilli vločky a nasekanú jarnú cibuľku.

Na suchej panvici opečieme kešu orechy do hnedkava a odložíme ich bokom do ďalšieho použitia.

V hrnci zohrejeme lyžicu ghee. Pridáme kuracie kúsky spolu s marinádou a na silnom ohni restujeme, aby sa mäso zatiahlo. Potom ho podlejeme trochou vody (dala som pribl. 100ml) a dusíme do mäkka, asi 15 minút. Mäso si ešte šťavu pustí.

Potom k mäsu pridáme zmes, ktorú sme si pripravili v menšej miske. Pridáme aj opečené kešu orechy a premiešame. Dve minútky povaríme.

Aby omáčka nebola vodová (záleží koľko vody ste pridali, ja som chcela trocha omáčky aj na ryžu), v pohári rozmiešame 50ml vody s kukuričným škrobom a vlejeme k mäsu. Premiešame a necháme prevrieť.

Hrniec odstavíme z ohňa a do mäsa zamiešame čerstvú koriandrovú vňať.

Podávame s dusenou ryžou.

3 komentáre: