(Menej jogurtu.)
ČO POTREBUJETE:
hrnček uvareného cíceru
1 väčšia mrkva
2 lyžice bieleho odtečeného jogurtu (grécky hustý jogurt)
soľ
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce
mleté čierne korenie
(Viac jogurtu.)
AKO POSTUPOVAŤ:
Cícer si na noc namočíme, ráno prepláchneme a dáme uvariť do mäkka. Použila som tlakový hrniec, v ktorom to trvá asi 20 minút od natlakovania. Uvarený cícer scedíme a odložíme bokom vychladnúť. (Ja som použila cícer, ktorý som si uvarila na karí. Uvarila som si trocha viac a z neho odobrala, koľko som potrebovala.)
Mrkvu očistíme a uvaríme do mäkka, asi 15 minút. Vodu z mrkvy si odložíme.
Cícer a mrkvu rozmixujeme s asi 1 lyžicou vody z mrkvy a rímskou rascou. Dáme zmes do misky, pridáme soľ, mleté čierne korenie, jogurt a dobre vymiešame.
Dáme na 1 hodinu do chladničky odležať a potom podávame s chlebom alebo s pečivom.
jé tak cizrnovou pomazánku miluju... tuto ráda vyzkouším ;) super obměna s tou mrkvičkou ;) díky za tip. hned jdu namočit cizrnu ;)
OdpovedaťOdstrániťvyzerá chutne, ja si idem kúpiť nielen cícer ale aj tlakový hrniec... :-D
OdpovedaťOdstrániťsuper inspiracia Miska, uz mi niekedy dochadzaju napady co narychlo pripravit na veceru :D cícer mam predvareny zamrazeny stale po ruke, cize nebude problem :)
OdpovedaťOdstrániťDakujem dievcata, dufam, ze bude chutit :)
OdpovedaťOdstrániťDakujem za recept, prave "degustujem".
OdpovedaťOdstrániťdobru chut :)
Odstrániť