ČO POTREBUJETE:
2x150ml hrnček sušeného hnedého cíceru - Kala chana
50ml vody, v ktorej sa cícer varil
ryžový olej (alebo slnečnicový)
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce - Shah jeera
2 veľké červené cibule
1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty (alebo 1/2 lyžičky čerstvého strúhaného zázvoru a 1/2 lyžičky čerstvého strúhaného cesnaku)
1 zelená čili paprička
1 plocha lyžička mletého koriandru
1 plocha lyžička sušeného manga - Amchoor (alebo lyžička šťavy z citróna)
1/2 lyžičky mletého čili korenia
soľ
malá hrsť čerstvej koriandrovej vňate
AKO POSTUPOVAŤ:
Cícer na noc namočíme do vody. Ráno ho scedíme, prepláchneme a dáme do tlakového hrnca. Zalejeme vodou a uvaríme do mäkka. Trvá to asi 20 minút od natlakovania.
V hlbšej panvici zohrejeme olej. Pridáme rímsku rascu a necháme ju rozvoňať.
Pridáme nadrobno nakarajanú cibuľu, cesnakovo-zázvorovú pastu a na 3 časti rozkrojenú čili papričku. Restujeme na stredne silnom ohni, kým cibuľa nezmäkne. Môže to trvať aj 10 minút.
Potom pridáme mletý koriander, sušené mango, čili korenie a premiešame. Ďalej hneď pridáme vodu z cícera a premiešame.
Pridáme uvarený, scedený cícer, premiešame a na silnom ohni necháme tekutinu zredukovať. Panvicu neprikrývame.
Nakoniec osolíme...
... pridáme koriandrovu vňať a odstavíme z ohňa. Dobre premiešame, panvicu zakryjeme a necháme postáť 15 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára