Sú mäkkučké zvnútra, majú mierne chrumkavú kôrku zvonku a výborne chutia čerstvé, natreté obyčajným maslom a posypané jarnou cibuľkou alebo pažítkou. Vďaka semienkam Ajwain krásne vonia.
ČO POTREBUJETE:
500ml múky (použila som múku Maida, čo je hladká múka)
1/2 lyžičky soli
1 lyžička sušeného droždia
1 lyžica sušeného mlieka
1 lyžička cukru
1/2 lyžičky semienok ajwain
1 lyžička semienok rímskej rasce
2 lyžice oleja
asi 200ml teplej (nie horúcej) vody
vajíčko na potretie
AKO POSTUPOVAŤ:
Do misky dáme múku, sušené mlieko, soľ, ajwain a rímsku rascu.
Ďalej pridáme cukor a sušené droždie. Zamiešame to všetko s múkou.
Pridáme teplú vodu a olej a vymiesime nelepivé cesto. Cesto necháme v miske prikrytej kuchynskou utierkou hodinu kysnúť.
Po hodine z neho vytlačíme vzduch, premiesime a znova necháme v miske pol hodinu podkysnúť.
Po druhom kysnutí ho rozdelíme na 4 časti. Tvar pečiva si môžete zvoliť aký chcete. Ja som vyšúľala dlhé hrubšie chlebové paličky. Pečivo uložíme na múkou poprášený plech a necháme pol hodiny kysnúť.
Zatiaľ si rúru vyhrejeme na 200st.
Pečivo pred vložením do rúry potrieme rozšľahaným vajíčkom.
Pečieme 15-20 minút, do zlatista.
Jeeej, tento recept sa mi dost podoba na moj recept na zemlicky a chlieb, akurat ze pouzivam cerstve drozdie a do cesta davam aj 1cl octu. Tieto tvoje su kraaasne, hned by som sa do nich zahryzla :-D
OdpovedaťOdstrániťSL
:) ja davam ocot len do chleba, do peciva nie.
Odstrániť