ČO POTREBUJETE:
4 baby baklažány / 4 brinjals
1/2 lyžičky tmavých horčičných semien / 1/2tsp mustard seeds
2 sušené červené čili papričky / 2 dry red chillies
1 a pol lyžičky urid dal / 1 and 1/2tsp of urid dal
1/3 lyžičky tamarindovej pasty / 1/3tsp of tamarind paste
soľ / salt
niekoľko karí lístkov / few curry leaves
AKO POSTUPOVAŤ:
Potom pridáme scedené, nakrájané baklažány, osolíme a na miernom ohni pod pokrievkou dusíme domäkka. / Then add drained brinjals, salt and cook it covered on low heat until tender.
Baklazaniky nakrájame na malé kocky a dáme ich do vody s trochou citrónovej šťavy do ďalšieho použitia, aby nezhnedli. V hrnci zohrejeme lyžicu ghí. Pridáme horčičné semienka a necháme ich prasknúť. / Cut the brinjals in small pieces and place in the water with few drops of lemon juice to revent browning. Keep aside. Heat 1tbsp of ghee in the pot. Add mustard seeds and let them pop up.
Potom pridáme scedené, nakrájané baklažány, osolíme a na miernom ohni pod pokrievkou dusíme domäkka. / Then add drained brinjals, salt and cook it covered on low heat until tender.
Udusené baklažány odložíme bokom. / Cooked brinjals keep aside.
V menšom hrnci zohrejeme zasa lyžicu ghí. Pridáme 1 lyžičku urid dal a červené čili papričky a na stredne silnom ohni popražíme, kým urid dal nie je hnedkavý. Toto dáme do mixéra na korenie (alebo do mažiara). / In smaller pot heat 1tbsp of ghee. Add 1tsp of urid dal and red chillies and fry on medium heat until urid dal turns slightly brown. All this keep in the grinder.
Pridáme k tomu udusené baklažány, tamarindovú pastu a vymixujeme na pastu. / Add cooked brinjals to the grinder, tamarind paste and grind it until you get smooth paste.
V hrnci, kde sme pražili urid dal zasa zohrejeme lyžicu ghí. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, asafoetida a pol lyžičky urid dal. / In the pot (which we used to fry urid) heat again 1tbsp of ghee. Add chopped onion, asafoetida and half tsp of urid dal (make tadka).
Keď urid dal troška zhnedne a cibuľa je mäkká, pridáme karí lístky. / When urid dal turns slightly brown and onion is tender add curry leaves.
Ďalej hneď pridáme baklažánovú pastu. Prehrejeme a podávame teplé napríklad s plackami Dosa. / Add brinjal paste into the tadka, heat for a minute, stir well and serve warm with Dosas.
Manm, skusime :)
OdpovedaťOdstrániť