ČO POTREBUJETE:
100ml mungo fazuliek
vodu na ich namočenie
vodu na ich uvarenie
1 lyžicu oleja
1/2 lyžičky rímskej rasce
2 veľké červené cibule
2 strúčiky cesnaku
soľ
1/3 lyžičky mletej kurkumy
4 lyžice kokosového mlieka
zelená časť jarnej cibuľky
1 plocha lyžička garam masala
AKO POSTUPOVAŤ:
Mungo fazuľky si na hodinu namočíme vo vode. Potom vodu scedíme. Fazuľky dáme do hrnca a zalejeme novou vodou. Asi 3cm, aby bola hladina nad fazuľkami. Mungo varíme 15-20 minút, domäkka.
Zatiaľ si v panvici zohrejeme olej, pridáme rímsku rascu a necháme ju rozvoňať. Ďalej pridáme na prúžky nakrájanú cibuľu a nadrobno nakrájaný cesnak a na stredne silnom ohni popražíme dohnedkava. Zmes odložíme trocha vychladnúť a potom rozmixujeme s troškou vody na pastu. Tú odložíme do ďalšieho použitia.
Keď sú mungo fazuľky mäkké pridáme ošúpaný a nadrobno nakrájaný banán, soľ a kurkumu. Premiešame.
Pridáme cibuľovú pastu a na miernom ohni varíme 5-8 minút. Ak by bolo karí príliš husté, môžeme pridať troška vody (ale bude sa pridávať ešte aj kokosové mlieko, tak to s vodou neprežeňte).
Keď je mäkký aj banán, pridáme kokosové mlieko a nadrobno nakrájanú zelenú časť jarnej cibuľky.
Pridáme aj garam masala a karí necháme prejsť minútu varom.
okrem toho, ze to musi byt velka fajnota.....tak mas prenadhernu misu, resp. tanier. Vies ako ja strasne dlho zhanam taku....myslela som, ze v mnichove to bude hracka a figu....Raz ked budem velka, tak sa vyberiem do indie a kupim si ich kolko budem moct....tak
OdpovedaťOdstrániťvybusna
No vies co, mala som problem ju zohnat v Indii. U nas v meste v obchodikoch mali obycajne plechove, hlinene, ale s takymito ozdobnymi ruckami vobec. Nakoniec som zohnala v Mumbai, Dadar v takej zastrcenej ulicke, kde bol obchod vedla obchodu, len na indicke riady do kuchyne.
Odstrániť