štvrtok 3. októbra 2013

Indická "plážová" kukurica

Píšem plážová, lebo prvýkrát sme ju ochutnali na Chennaiskej pláži Marina beach. Potom sme na ňu narazili zasa na pláži alebo skôr na pobrežnej promenáde v Pondicherry a vždy ju predávali aj pred tamojšími potravinami. Horúcu, maslovú, zlatiskú kukuričku, ktorú Salonka tak veľmi ľúbi. 


22indicka plazova kukurica 008



ČO POTREBUJETE:

kukuričné klasy (používam kukuricu, ktorá sa u nás predáva pod názvom American sweet corn)
vodu na jej uvarenie
soľ
maslo
mleté čierne korenie
šťava z citróna 


22indicka plazova kukurica 018



AKO POSTUPOVAŤ:

Kukuričné klasy dáme do vody a vodu privedieme k varu. Keď sa začne variť, oheň trocha zmiernime a kukuricu varíme 5 minút. Tejto sladkej kukurici, ktorú spomínam, to úplne stačí. 

Kukuricu vyberieme, necháme troška vychládnuť (aby sme si nepopálili prsty) a nožom orežeme jej zrnká do misky. Pridáme soľ mleté čierne korenie, pokvapkáme troška roztopeným maslom a pridáme trocha šťavy z citróna. Premiešame a podávame teplé.
 
22indicka plazova kukurica 006

2 komentáre:

  1. jaaaj, my doma milujeme kukuricu, toto si urcite pripravime ;) dokonca aj v chladnicke mam dve kukuricky ... hmmmmmm :P

    OdpovedaťOdstrániť