štvrtok 17. októbra 2013

Také iné "Dal Makhani"


22take ine dal makhani 029



ČO POTREBUJETE:

3/4 pohára zelených mungo fazuliek
1/4 pohára fazule Rajma
voda na ich uvarenie

2 lyžice masla (alebo ghee)
1/2 lyžičky rímskej rasce
4ks klinčeky 
1ks škorica
1ks ázijský bobkový list
3ks zelený kardamóm 
2 stredne veľké červené cibule
2 zelené chilli papričky 

paradajkové pyré z 2 stredne veľkých paradajok
1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty (alebo oboje čerstvé, nastrúhané)
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1/3 lyžičky mletého chilli korenia
soľ
100ml sladkej smotany



22take ine dal makhani 025



AKO POSTUPOVAŤ:

Fazuľu a mungo fazuľky na noc namočíme. Ráno scedíme, dáme do tlakového hrnca, zalejeme novou vodou a varíme do mäkka - rozvaríme. Uvarené potom ešte roztlačíme. Nie celkom, kľudne necháme kúsky fazule vcelku.

22take ine dal makhani 003


Z paradajok pripravíme pyré. Jednoducho rozmixujeme paradajky.

22take ine dal makhani 001


V hrnci zohrejeme maslo alebo ghee. Pridáme rímsku rascu a necháme ju rozvoňať.

22take ine dal makhani 004


Potom pridáme bobkový list, škoricu, klinčeky a kardamóm. Restujeme na stredne silnom ohni, zasa necháme rozvoňať.

22take ine dal makhani 005


Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a chilli papričku, ktorú sme nechali vcelku, len sme do nej urobili malé zárezy. Restujeme dohnedkava.

22take ine dal makhani 010


Potom pridáme paradajkové pyré, cesnakovo-zázvorovú pastu, kurkumu a chilli korenie. Na miernom ohni varíme pod pokrievkou, kým sa ghee akoby neoddelí od pyré.

22take ine dal makhani 012

22take ine dal makhani 013


Potom pridáme uvarené, roztlačené strukoviny, soľ a premiešame.

22take ine dal makhani 016


Pridáme smotanu a premiešame. Ak by to bolo príliš husté, môžeme zriediť troškou vody. Makhani prejdeme varom a odstavíme z ohňa.

22take ine dal makhani 019


Podávame s plackami Naan.

22take ine dal makhani 020

1 komentár:

  1. Miša tak se mi nějak Tvůj blog na delší dobu ztratil z očí, ale dnes večer jsem vše napravila, jako vždy nádhera, měj se krásně :-)

    OdpovedaťOdstrániť