utorok 3. júna 2014

Baklažán v pomarančovej marináde


11IMG_3252



ČO POTREBUJETE:

2 menšie baklažány 
soľ
lístky thajskej bazalky
olej

na marinádu:
1 lyžica oleja
1 lyžica mirin
1 lyžica tmavej sójovej omáčky 
1 lyžica sladkej chilli omáčky 
šťava z polovice pomaranča
trocha pomarančovej kôry
1/2 lyžičky cesnakovo-zázvorovej pasty


11IMG_3248



AKO POSTUPOVAŤ:

Baklažány umyjeme a osušíme. Pokrájame na hrubšie plátky. Mala som trocha tvrdšie baklažány a bála som sa, že budú horké, preto som ich vopred nasolila a potom opláchla. Nemusíte to robiť.

11IMG_3238


V miske zmiešame prísady na marinádu. Plátky baklažánu troška narežeme v strede a vložíme do marinády. Necháme v chladničke minimálne hodinu, aby marinádu nasiakli.

11IMG_3242


Pekáč vytrieme olejom a plátky baklažánu naň uložíme. Rúru rozohrejeme na 180st. Každý plátok baklažánu troška osolíme a položíme naň lístok thajskej bazalky. 

Pečieme asi 20 minút.

Môžeme podávať s pečivom alebo ako prílohu ku karí, ryži.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára