piatok 25. júla 2014

Kuracie NEmanchurian

Som dnes opäť trocha improvizovala. Pôvodne som chcela variť Kuracie manchurian, ale nakoniec vzniklo niečo nové.


11IMG_4638



ČO POTREBUJETE:

400g kuracích pŕs 

na cestíčko:
4 lyžice cícerovej múky  (besan)
1 lyžica ryžovej múky 
štipka soli
1/2 lyžičky tandoori masala
trocha mletého čierneho korenia
1/3 lyžičky mletej sladkej papriky
1 lyžica sladkej chilli omáčky
voda podľa potreby

na omáčku:
olej
1 červená cibuľa 
3 strúčiky cesnaku
1 lyžica cukru
1 lyžica sójovej omáčky
1 rozmixovaná väčšia paradajka
200ml vody, v ktorej rozmiešame 1 lyžičku kukuričného škrobu
čerstvá koriandrová vňať 


11IMG_4635



AKO POSTUPOVAŤ:

Kuracie prsia očistíme a pokrájame na kúsky (nie veľmi malé) a osolíme.

V miske zmiešame suroviny na cestíčko.

1

2

3


Mäso vložíme do cestíčka a dobre ho v ňom obalíme. Použite na premiešanie (čistú) ruku, je to najšikovnejšie.

4


V hlbokej panvici zohrejeme dostatok oleja. Keď je olej vriaci, postupne kúsky mäsa v ňom vypražíme. Nevyprážame všetko naraz, aby sa neznížila teplota oleja, ale postupne, po niekoľkých kusoch. Mäso pražíme na silnom ohni, z oboch strán. Vysmažené kúsky odložíme bokom do ďalšieho použitia.

5


6


V druhom hrnci zohrejeme olej. Do olej vložíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme do mäkka. 

Potom pridáme cukor a necháme ho rozpustiť.

7


Ďalej pridáme sójovú omáčku a rozmixovanú paradajku a premiešame.

8


Hneď pridáme vodu, v ktorej sme rozmiešali kukuričný škrob (alebo použite arrowroot), dochutíme soľou, ak treba a privedieme k varu. Do omáčky vložíme vysmažené kuracie kúsky, oheň zmiernime a pod pokrievkou varíme 5-8 minút. Občas premiešame, omáčka zhustne.

9

10


Do hotového jedla zamiešame nasekanú koriandrovú vňať.

11

4 komentáre:

  1. to vypada naramne! Dik za inspiraci :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No veru Miska, dobre si to vymyslela....ja dnes robim lassi podla teba :)...pekne pozdravujem do Indie

    OdpovedaťOdstrániť