nedeľa 13. júla 2014

Paneer Kolhapuri


11IMG_4456



ČO POTREBUJETE:

200g Paneeru

8ks mandlí (alebo kešu orechov, alebo miesto orechov 1 lyžička bieleho maku)
1/3 lyžičky feniklových semien
1/2 lyžičky guľatého čierneho korenia
2 zelené kardamómy 
2 klinčeky 
1 lyžička sezamových semien

olej
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce (shah jeera)
2 stredne veľké červené cibule
1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty
2 stredne veľké paradajky
1 plochá lyžička mletého koriandru
1/2 lyžičky mletého chilli korenia
1/2 lyžičky garam masala
soľ
voda podľa potreby
koriandrová vňať na ozdobu


11IMG_4459



AKO POSTUPOVAŤ: 

V panvici nasucho opečieme mandle, feniklové semená, kardamómy, klinčeky, guľaté čierne korenie a kokos. Opekáme na stredne silnom ohni, často premiešavame. Kokos musí trocha zmeniť farbu a zavoňať. 

1


Keď oheň vypneme, pridáme sezamové semená a premiešame. Potom túto zmes necháme trocha vychládnuť a s trochou vody rozmixujeme na pastu. Odložíme bokom do ďalšieho použitia.

2


V tej istej panvici zohrejeme olej. Pridáme rímsku rascu a necháme ju rozvoňať.

3


Ďalej pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a na miernom ohni opražíme domäkka. Pridáme cesnakovo-zázvorovú pastu a 2 minúty restujeme, aby sa stratila jej typická vôňa.

4


Potom pridáme kokosovú pastu a paradajky, ktoré sme si rozmixovali. Premiešame. Pridáme vody podľa potreby, aby vznikla hustá omáčka.

5


Pridáme mletý koriander, mleté chilli korenie a garam masala. Premiešame.

6


Ďalej hneď pridáme soľ a nakrájaný paneer, premiešame. Na miernom ohni pod pokrievkou povaríme ešte asi 3 minúty.

7


Podávame s plackami.


11IMG_4453

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára