ČO POTREBUJETE:
1/2 hrnčeka toor dal
1 sušená červená chilli paprička
1/4 lyžičky rímskej rasce
1/4 lyžičky tamarindovej pasty (alebo citrónová šťava)
1/4 lyžičky tamarindovej pasty (alebo citrónová šťava)
voda podľa potreby
soľ
1 plná lyžička ghee
1/3 lyžičky tmavých horčičných semien
1/3 lyžičky urid dal
štipka asafoetida
2 nadrobno nakrájané cesnaky
niekoľko karí lístkov
AKO POSTUPOVAŤ:
Toor dal opečieme nasucho na panvici, kým nezavonia orieškovo. Nesmie stmavnúť. Premiešavajte ho, aby sa opiekol rovnomerne. Odložíme ho potom bokom vychládnuť.
Medzitým si nasucho opečieme chilli papričku a rímsku rascu. Rasca musí zavoňať. Odložíme na tanierik vychládnuť. Opečený toor dal, chilli a rímsku rascu dáme do mixéra a vymixujeme na prášok. Pridáme tamarindovú pastu a trocha vody a znova premixujeme.
Chutney preložíme do misky a pridáme soľ. Premiešame.
V hrnci zohrejeme ghee. Pridáme horčičné semienka, urid dal a asafoetida, pár sekúnd oprážame. Pridáme cesnak a karí lístky a oprážame, kým cesnak nezavonia. Pozor, aby urid dal veľmi nestmavol. Toto vylejeme spolu s ghee do chutney a premiešame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára