piatok 23. januára 2015

Crêpes 2. podľa Julie Child

K týmto palacinkám ma inšpirovala Andrejka z blogu Na háji. Mala ich také krásne, že som neodolala a dnes sa zasa trošku prehrabala v Juliinej kuchárskej knihe. Palacinky chutia inak než tie klasické bez cukru; na chuť sú výborne, ale ešte lepšie sú predsa len tie klasické. Skúste a posúďte.


Crepes fines sucrees Julia Child


ČO POTREBUJETE:

3/4 hrnčeka mlieka
3/4 hrnčeka studenej vody
3 žĺtka
1 lyžica kryštáľového cukru
3 lyžice rumu, brandy alebo pomarančového likéru
1 a 1/2 hrnčeka preosiatej múky (použila som maida)
5 lyžíc roztopeného masla (použila som ghee)


Crepes fines sucrees Julia Child


AKO POSTUPOVAŤ:

Buď všetky suroviny vymixujeme mixérom, alebo sa dá aj metličkou ručne. Cesto bude hladučké, vláčne. Po vymiesaní cesto uložíme minimálne na dve hodiny do chladničky alebo aj na celú noc. Pečieme na suchej panvici.

Crepes fines sucrees Julia Child



Crepes fines sucrees Julia Child

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára