utorok 13. januára 2015

Kuracie kúsky v pomarančovej omáčke


Kuracie kusky v pomarancovej omacke



ČO POTREBUJETE:

kuracie prsia z jedného kuraťa 
1 lyžica ghee
soľ
zelená časť jarných cibuliek

na omáčku:
šťava z jedného pomaranča
1 lyžica sójovej omáčky
1 lyžica mirin
1 lyžica medu
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
1 lyžička cesnakovo - zázvorovej pasty (alebo oboje čerstvé a nastrúhané)

asi 150ml vody
1 lyžička kukuričného škrobu


Kuracie kusky v pomarancovej omacke



AKO POSTUPOVAŤ:

V miske zmiešame suroviny na omáčku. Zvlášť si zmiešame vodu s kukuričným škrobom.

V panvici zohrejeme ghee. Pridáme umyté a na menšie kúsky pokrájané kuracie prsia. Opečieme na silnom ohni zo všetkých strán. Pridáme omáčku, soľ a zalejeme vodou rozmiešanou s kukuričným škrobom. Varíme pod pokrievkou na miernom ohni asi 15 minút, domäkka.

Kuracie kusky v pomarancovej omacke


Nakoniec pridáme nasekanú jarnú cibuľku, premiešame, odstavíme z ohňa.

Kuracie kusky v pomarancovej omacke


Podávame s dusenou ryžou.



Kuracie kusky v pomarancovej omacke




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára