streda 11. februára 2015

Chilli Paneer


Chilli paneer



ČO POTREBUJETE:

200g paneeru
olej

na cestíčko:
2 lyžice ryžovej múky 
soľ
mleté čierne korenie
voda podľa potreby

na omáčku:
olej
jarné cibuľky 
1/2 lyžičky cesnakovo-zázvorovej pasty (alebo čerstvý nadrobnučko nakrájaný cesnak a čerstvý nastrúhaný zázvor)
1 lyžica tmavej sójovej omáčky
2 ploché lyžičky kryštáľového cukru
kúsok zelenej papriky
2 červené chilli papričky 
100ml vody
+100ml vody, v ktorej rozmiešame 1 plnú lyžičku kukuričného škrobu
soľ


Chilli paneer



AKO POSTUPOVAŤ:

V miske zmiešame suroviny na cestíčko. Vodu pridávame postupne, kým nedostaneme hustejšie, ale tekuté cestíčko. Paneer nakrájame na väčšie kocky. V panvici zohrejeme dostatok oleja, paneer namáčame do cestíčka a v oleji vysmažíme. Odložíme bokom do ďalšieho použitia.

Chilli paneer


Trocha oleja, ktorý sme použili na vyprážanie paneeru odlejeme do inej panvice. Znova ho zohrejeme. Pridáme nadrobno nakrájanú bielu, cibuľkovú časť jarných cibuliek, cesnak a zázvor. Chvíľku restujeme na miernom ohni. Potom pridáme sójovú omáčku a cukor a opäť chvíľku na miernom ohni povaríme. 

Chilli paneer


Ďalej pridáme chilli papričky a nakrájanú papriku. 2 minúty restujeme, potom pridáme 100ml horúcej vody a pod pokrievkou varíme na miernom ohni asi 8-10 minút. Zatiaľ si rozmiešame kukuričný škrob v ďalších 100ml vody. Túto vodu po 8-10 minútach varenia papriky pridáme do omáčky a dobre premiešame. Omáčka nám zhustne. Povaríme ju 2-3 minúty na miernom ohni. 

Chilli paneer


Potom pridáme vypražený paneer, troška dochutíme soľou a pridáme zelenú časť jarných cibuliek. Premiešame, prehrejeme a odložíme z ohňa.

Chilli paneer


Podávame napríklad s jednoduchým pulaom, praženou hráškovou ryžou s omeletou alebo cesnakovými hakka noodles.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára