nedeľa 2. augusta 2015

Lasooni paneer (+ gajar matar)


Lasooni paneer (+ gajar matar)



ČO POTREBUJETE:

200g paneeru
olej

na omáčku:
hrsť kešu orechov
10 väčších strúčikov cesnaku
1 väčšia červená cibuľa 
1 lyžica karí lístkov 
1 paradajka
1/2 lyžičky mletej kurkumy 
1 zelená chilli paprička 
voda podľa potreby
soľ
1 lyžička garam masala
1/3 lyžičky mletého čierneho korenia
hrsť hrášku
2 mrkvy
4 strúčiky na opraženie na ghee a na dozdobenie


Lasooni paneer (+ gajar matar)



AKO POSTUPOVAŤ:

Kešu orechy namočíme do horúcej vody, kým si pripravíme paneer a všetko ostatné. Paneer opražíme z oboch strán na troche oleja. Pozor prská to ako blázon! Opražený odložíme bokom do ďalšieho použitia.

Lasooni paneer (+ gajar matar)


V hrnci zohrejeme ghee a pridáme nadrobno nakrájaný cesnak. Necháme rozvoňať. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme domäkka.

Lasooni paneer (+ gajar matar)


Potom pridáme mletú kurkumu, karí lístky, chilli papričku a nadrobno nakrájanú paradajku. Restujeme, kým nie je paradajka mäkká. Necháme trocha vychládnuť. Potom túto zmes preložíme do mixéra, pridáme k nej kešu orechy a trocha vody, v ktorej sa orechy máčali. Vymixujeme.

Lasooni paneer (+ gajar matar)


Mrkvu si uvaríme zvlášť domäkka. Uvarenú pokrájame nadrobno.

V tom istom hrnci, kde sme restovali cesnakovú zmes znova zohrejeme trocha ghee. Pridáme garam masala a vymixovanú omáčku. Premiešame. 

Lasooni paneer (+ gajar matar)


Pridáme kokosové mlieko, soľ, mleté čierne korenie a vodu podľa potreby. Premiešame a prejdeme varom. 

Lasooni paneer (+ gajar matar)


Pridáme paneer, hrach a predvarenú mrkvu. Prejdeme varom a odložíme z ohňa. V menšej panvici zohrejeme trocha ghee a orestujeme na ňom cesnakové strúčiky pokrájané na plátky. Nimi potom ozdobíme jedlo.

Lasooni paneer (+ gajar matar)


Podávame s plackami ako Naan, Chapati, Paratha.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára