ČO POTREBUJETE:
200g paneeru
olej
na omáčku:
hrsť kešu orechov
10 väčších strúčikov cesnaku
1 väčšia červená cibuľa
1 lyžica karí lístkov
1 paradajka
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1 zelená chilli paprička
200ml kokosového mlieka
voda podľa potreby
soľ
1 lyžička garam masala
1/3 lyžičky mletého čierneho korenia
hrsť hrášku
2 mrkvy
4 strúčiky na opraženie na ghee a na dozdobenie
AKO POSTUPOVAŤ:
Kešu orechy namočíme do horúcej vody, kým si pripravíme paneer a všetko ostatné. Paneer opražíme z oboch strán na troche oleja. Pozor prská to ako blázon! Opražený odložíme bokom do ďalšieho použitia.
V hrnci zohrejeme ghee a pridáme nadrobno nakrájaný cesnak. Necháme rozvoňať. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme domäkka.
Potom pridáme mletú kurkumu, karí lístky, chilli papričku a nadrobno nakrájanú paradajku. Restujeme, kým nie je paradajka mäkká. Necháme trocha vychládnuť. Potom túto zmes preložíme do mixéra, pridáme k nej kešu orechy a trocha vody, v ktorej sa orechy máčali. Vymixujeme.
Mrkvu si uvaríme zvlášť domäkka. Uvarenú pokrájame nadrobno.
V tom istom hrnci, kde sme restovali cesnakovú zmes znova zohrejeme trocha ghee. Pridáme garam masala a vymixovanú omáčku. Premiešame.
Pridáme kokosové mlieko, soľ, mleté čierne korenie a vodu podľa potreby. Premiešame a prejdeme varom.
Pridáme paneer, hrach a predvarenú mrkvu. Prejdeme varom a odložíme z ohňa. V menšej panvici zohrejeme trocha ghee a orestujeme na ňom cesnakové strúčiky pokrájané na plátky. Nimi potom ozdobíme jedlo.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára