ČO POTREBUJETE:
chapati placky
plátkový syr
olej
vajcia
cesnak
paradajky
jarná cibuľka
štipka soli
mleté čierne korenie

AKO POSTUPOVAŤ:
Chapati si pripravíme klasickým spôsobom ako je uvedené v tomto recepte. Na hotovú placku dáme plátok syra (alebo zvoľte akýkoľvek váš obľúbený syr na strúhanie, nechám to na vás). V panvici zohrejeme olej. V miske vidličkou vyšľaháme vajíčka, všetku uvedenú zeleninu nakrájanú nadrobno, soľ a korenie. Vajíčkovú zmes vylejeme na horúci olej do panvice, ohen zmiernime a pod pokrievkou ich robíme, kým nestuhnú.
Túto vajíčkovú placku položíme na chapati (na jednu chapati - 1 vajce) a placku zarolujeme ako palacinku. Ak ju deťom balíte do obedára, časť zabaľte do alobalu, aby sa neodrolovala a dobre sa deťom držala v rukách.
Túto vajíčkovú placku položíme na chapati (na jednu chapati - 1 vajce) a placku zarolujeme ako palacinku. Ak ju deťom balíte do obedára, časť zabaľte do alobalu, aby sa neodrolovala a dobre sa deťom držala v rukách.
Do placky môžete vložiť aj šalátový list a do vajíčok zamiešať napr. nakrájaný baklažán, nakrájanú alebo nastrúhanú brokolicu, reďkovku, kaleráb a vňate. Placky sa ďalej dajú takto plniť napr. zemiakovou zmesou, zmesou z paneera a rôznou inou zeleninou. Alebo placku môžete potrieť pestom a vložiť do nej na pásiky nakrájanú surovú mrkvu, reďkovku a inú zeleninu, naklíčené mungo (na spôsob spring rolls) a posypať mletými orechami.
Takéto chapati rolky sa v Indii volajú Frankie a sú medzi deťmi populárne ako fast food.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára