piatok 1. októbra 2021

Chicken 65

Chicken 65



ČO POTREBUJETE:
(rozpis surovín je na prsia z jedného kuraťa)

prsia z jedného kuraťa 

na marinádu:
1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty
šťava z polovice baby citróna
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
mleté čierne korenie
trocha oleja
1 lyžička garam masala
1 vajce
(miesto vajíčka môžete použiť biely nesladený jogurt)
1 plná lyžička kukuričného škrobu

soľ
arašidový olej na vyprážanie 
2 zelené chilli papričky
veľká hrsť karí lístkov


Chicken 65



AKO POSTUPOVAŤ:

Mäso nakrájame na menšie kusy, dáme do misky, pridáme všetky prísady na marinádu, premiešame a minimálne na dve hodiny uložíme do chladničky. V panvici zohrejeme dostatok oleja (mäso musí byť ponorené). Keď je olej horúci, mäso doňho spúšťame po kúskoch prstami. Vyprážame niekoľko kusov naraz, nie všetko, aby sme neznížili teplotu oleja. Pražíme na stredne silnom až silnom ohni, do zlatista. Hotové kúsky vyberieme na savý papierový obrúsok. Keď sú všetky kúsky vypražené, oheň zmiernime a do ohňa vhodíme chilli papričky a karí lístky. Pozor, začne to prskať. Pražíme lístky do chrumkava. Potom ich vyberieme z oleja a premiešame s vypraženým mäsom. 

Chicken 65


Podávame s čerstvou cibuľou a na tanieroch môžeme ešte pokvapkať citrónom.  Je to ako predjedlo, takže ako ďalšia príloha postačí nejaký dip/chutney, či raita. Alebo si z toho urobíme indicko-slovenský obed a podávame so zemiakovým pyré.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára