nedeľa 22. augusta 2021

Paprikové cestoviny / Capsicum pasta

 




ČO POTREBUJETE (na 2 porcie):

cestoviny / pasta

voda a soľ na ich uvarenie / water and salt to cook pasta


na omáčku / for the sauce:

1 červená paprika / 1 red capsicum

1 žltá paprika / 1 yellow capsicum 

1 menšia červená cibuľa / 1 small red onion

5 strúčikov cesnaku / 5 garlic cloves 

olivový olej / olive oil


2 sušené paradajky v olivovom oleji / 2 sundried tomatoes in olive oil 

hrsť kešu orechov / handful of cashews 

mleté čierne korenie / black pepper powder 

štipka cukru / pinch of sugar

sušená bazalka / dry basil

soľ / salt

1 lyžička bieleho vínneho octa / 1 tsp of white wine vinegar 

voda podľa potreby / water as needed 

syr (môžete vynechať) / cheese of your choice (or optional)



AKO POSTUPOVAŤ:

Papriky, cibuľu a cesnak nakrájame a dáme na pekáč. Prelejeme olivovým olejom a dáme piecť na 200st. 40 minút. / Cut the capsicum, onion and garlic and place them on the baking tray. Drizzle some olive oil and bake on 200deg. for 40min.

Potom to všetko dáme do mixéra, pridáme zbytok surovín na omáčku okrem syra a vymixujeme. / When veggies are baked transfer them to the mixer, add the rest of the listed ingredients for the sauce (except the cheese) and blend to make a paste/sauce.

Omáčku dáme do panvice na oheň, pridáme syr a necháme ho rozpustiť. Oheň vypneme. / Transfer the sauce to the pan and bring to the boil. Add cheese and let it melt. Remove from the heat.

Uvaríme cestoviny, následne scedíme a vmiešame do omáčky. / Cook the pasta as per instructions on the package, strain and add to your sauce. Mix well and serve.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára