utorok 30. novembra 2021

Marinované mleté kuracie mäso zapečené s bešamelom

 


ČO POTREBUJETE:


1/2 kg mletého kuracieho mäsa 

olej


na marinádu:

biely jogurt (dahi)

mletá kurkuma

drvená rímska rasca 

mleté čierne korenie 


na bešamel:

maslo

1 lyžica múky

mlieko podľa potreby 

štipka soli

štipka muškátového orieška 

plátok syra




AKO POSTUPOVAŤ:

Mäso dáme do misky.  Pridáme suroviny na marinádu a rukou dobre premiešame. Uložíme na 30 minút do chladničky marinovať.


V panvici zohrejeme olej a mäso na ňom na rýchlo opečieme. Opečené uložíme do pekáča. 

Zo surovín na bešamel si pripravíme bešamel klasickým spôsobom. Bešamelom prelejeme mäso a dáme ho piecť na 180st. na 30 minút. 


Podávala som so zemiakovým pyré.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára