utorok 24. decembra 2024

Vyprážaná ryba v 3-obale / Fried crumbed fish


ČO POTREBUJETE:

filety ryby Basa (Pangasius) alebo tresky
soľ

na obalenie:
múka so štipkou soli
vajcia + trocha mlieka
strúhanka

olej + ghee na vyprážanie



AKO POSTUPOVAŤ:

Filetu umyjeme, vysušíme a pokrájame. Mne vyšli z 1 filety 3ks.

Do 3 misiek si nachystáme múku so soľou, v druhej rošľaháme vidličkou vajcia s mliekom a do tretej dáme strúhanku. Obalíme múka-vajcia-strúhanka, tak ako rezne.



V hlbokej panvici zohrejeme dostatok oleja a ghee. Vložíme obalené ryby a vypražíme z oboch strán na stredne silnom ohni, do zlatista.



Podávame so zemiakovou kašou alebo s Majonézovým šalátom, napríklad aj na Vianoce.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára