ČO POTREBUJETE:
150ml sušenej červenej šošovice
voda podľa potreby
1 lyžička cesnaku
1 stredne veľká červená cibuľa
1 lyžička tamarindovej pasty
2 sušené červené chilli papričky
1 lyžičku mletého koriandru
100ml kokosového mlieka
soľ
1/2 lyžičky mletého kašmírskeho chilli korenia
1/2 lyžičky mletej kurkumy
AKO POSTUPOVAŤ:
Červenú šošovicu prepláchneme vo vode.
Vložíme ju do hrnca, zalejeme vodou a pridáme tamarindovú pastu. Dáme variť. Keď sa voda začne variť, oheň zmiernime a poloprikryté varíme 10 minút (kontrolujte si vodu, aby sa vám nevyvarila!)
Potom pridáme kokosové mlieko, soľ, kašmírske chilli korenie a kurkumu, premiešame a na miernom ohni varíme ďalších 5 minút.
Nakrájame si nadrobno cibuľu a cesnak. V panvici zohrejem ghee a cibuľu aj cesnak orestujeme domäkka. Pridáme karí lístky, červené sušené chilli papričky, mletý koriander a premiešame. Restujeme ďalšiu minútu.
Nakoniec Tadka vylejeme do mierne vriaceho karí, premiešame, prehrejeme 3 minúty a podávame s dusenou ryžou. (Ak sa vám vyvarí voda, pridávajte po troškách prevarenú, horúcu vodu. Karí má byť krémové, nie ako vodová polievka a nie ani príliš husté.)
Podávame s ryžou, prípadne aj s papadmi.