ČO POTREBUJETE:
kuracie prsia z jedného kuraťa
1 väčšia mrkva
200g čerstvých šampiňónov
1 veľká červená cibuľa
3 strúčiky cesnaku
olej
soľ
mleté čierne korenie
mletá sladká paprika
voda alebo kurací vývar
zelená časť jarných cibuliek
syr na strúhanie (použila som Cheddar)
AKO POSTUPOVAŤ:
Kuracie mäso opláchneme vodou a pokrájame na rezančeky. Pokrájame aj mrkvu a huby. Na zohriatom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak.
Pridáme nakrájané mäso, osolíme a opečieme mäso na silnom ohni tak, aby sa zatiahlo. Pridáme mleté čierne korenie a sladkú papriku a premiešame.
Pridáme nakrájanú mrkvu a huby, podlejeme s asi 200ml vody (alebo podľa potreby) a pod porkievkou na miernom ohni varíme domäkka, 15-20 minút.
Potom pridáme nastrúhaný syr a jarnú cibuľku, premiešame a odstavíme z ohňa.
Podávame s dusenou ryžou.