štvrtok 14. augusta 2014

Krishna Jayanthi 2014

Oslava narodenia Boha Krishnu sa v skole presunula o par dni skor, pretoze sviatok vychadza na nedelu a zajtra sa oslavuje Den nezavislosti Indie. Takze sme sa rano nastrojili a isli do skoly. Rano sa zacalo modlitbou, konala sa pooja a potom deti predviedli kratky program.


11IMG_4972


11IMG_4979
Aima robi stopy, akoze tadial kracal maly Krishna.



11IMG_4986


11IMG_4987


11IMG_4988


11IMG_4991


11IMG_4993
Pooja.


11IMG_4995


11IMG_4997


11IMG_5001




11IMG_5005


11IMG_5006


11IMG_5007


11IMG_5008


11IMG_5011


11IMG_5014


11IMG_5020


11IMG_5021




11IMG_5023


11IMG_5024


11IMG_5025




11IMG_5026


11IMG_5030


11IMG_5034


11IMG_5035


11IMG_5036


11IMG_5038


11IMG_5039


11IMG_5042




11IMG_5043


11IMG_5047


11IMG_5051

utorok 5. augusta 2014

Mrkvové Pulao / Carrot Pulao


11IMG_4925



ČO POTREBUJETE:

1 hrnček ryže  Basmati
voda na jej namáčanie

1 lyžica ghee
kúsok škorice
3 toboľky zeleného kardamómu
3 klinčeky
1 sušená červená chilli paprička
2 strúčiky cesnaku
1 červená cibuľa
1 menšia paradajka
1 mrkva
2 hrnčeky vody
soľ
mleté čierne korenie
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
čerstvá koriandrová vňať


11IMG_4920



AKO POSTUPOVAŤ:

Hlinený hrniec na pol hodiny namočíme do vody. Ryžu prepláchneme a na 15 minút namočíme vo vode. Potom vodu scedíme. 

1


Hrniec dáme na najslabší oheň a pomaly ho zohrievame, oheň postupne zvyšujeme. Pridáme ghee. Do ghee dáme škoricu, klinčeky, kardamóm a chilli papričku. Restujeme, aby koreniny zavoňali. Potom pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a necháme rozvoňať.

2


Ďalej pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme domäkka. 

3


Potom pridáme nadrobno nakrájanú paradajku a restujeme asi 5 minút pod pokrievkou, aby sa paradajka rozpadla. Ďalej pridáme na malé kúsky nakrájanú mrkvu a 2 minúty restujeme. 

4


Zeleninu zalejeme dvomi pohármi vody, pridáme soľ, mleté čierne korenie a kašmírske chilli korenie. Premiešame a vodu privedieme k varu. Keď sa voda začína variť, pridáme scedenú ryžu. Premiešame a znova privedieme vodu k varu. Oheň zmiernime a pulao varíme s mierne poodchýlenou pokrievkou, kým sa voda nevyparí. 

5


Hotové pulao posypeme nasekanou koriandrovou vňaťou. 

6


Môžeme podávať s obľúbeným šalátom z čerstvej zeleniny, je to tiež jedlo vhodné do obedára.


11IMG_4929

nedeľa 3. augusta 2014

Baby kukuričky manchurian / Baby corn manchurian


11IMG_4876



ČO POTREBUJETE:

1 balenie baby kukuričiek (asi 12ks)
voda na ich predvarenie

na cestíčko:
3 ploché lyžice múky (použila som maida)
1 plochá lyžica ryžovej múky
soľ
štipka prášku do pečiva
trocha mletého čierneho korenia
mleté chilli korenie
voda podľa potreby

olej na vysmážanie

na omáčku:
olej
3 strúčiky cesnaku
1/3 lyžičky strúhaného zázvoru
1 veľká červená cibuľa
1/2 väčšej mäsitej zelenej papriky
200ml vody
šťava z polovice baby citróna
1 lyžica tmavej sójovej omáčky
1 lyžička cukru
soľ
mleté čierne korenie
100ml vody, v ktorej rozmiešame 1 plnšiu lyžicu kukuričného škrobu


11IMG_4872



AKO POSTUPOVAŤ:

Baby kukuričky vložíme do vriacej osolenej vody a povaríme ich 8 minút. Scedíme a odložíme bokom do ďalšieho použitia. V miske zmiešame suroviny na cestíčko. Predvarené kukuričky doňho vložíme a všetky dobre v ňom obalíme. 

1


V hrnci zohrejeme dostatok oleja a kukuričky obalené cestíčkom v ňom vypražíme. (Ako keď sa frituje.) Vypražené vyberieme a odložíme bokom do ďalšieho použitia. 

2


Vo woku zohrejeme trocha oleja. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a nastrúhaný zázvor a minútku restujeme. Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme domäkka. 

3


Potom pridáme na malé kúsky nakrájanú papriku a restujeme asi 3 minútky. 
PotomPotom pridame na male kusky nakrajanu papriku a restujeme asi 3 minutky. pridame na male kusky nakrajanu papriku a restujeme asi 3 minutky. - See more at: http://akochutimasala.blogspot.in/2014/08/baby-kukuricky-manchurian.html#sthash.dp2vUOms.dpuf

Potom pridame na male kusky nakrajanu papriku a restujeme asi 3 minutky. - See more at: http://akochutimasala.blogspot.in/2014/08/baby-kukuricky-manchurian.html#sthash.dp2vUOms.dpuf
4


Všetko to zalejeme 200ml vody a privedieme k varu. Pridáme šťavu z citróna a sójovú omáčku a premiešame. 

5


Potom dochutíme soľou, mletým čiernym korením a troškou cukru a znova premiešame a necháme prejsť varom. 

6


V miske si rozmiešame v 100ml vody kukuričný škrob. Toto vylejeme do vriacej omáčky a premiešame. Necháme preview, omáčka nám zhustne. 

7


Do omáčky nakoniec vložíme vypražené kukuričky a posypeme nasekanou koriandrovou vňaťou. Premiešame a podávame. 

8


Môžeme podávať s dusenou ryžou alebo hakka slížami. 


11IMG_4863