nedeľa 27. júna 2021

Chrumkavá zelenina v Schezwan omáčke (Crispy veg)

 



ČO POTREBUJETE (na 3 porcie):

1 malá brokolica

10ks baby kukuričiek

1 mrkva


Na cestíčko:

2 plné lyzice kukuričného škrobu

1 plná lyžica múky (použila som Maida)

soľ

mleté čierne korenie

1 lyzicka cesnakovo zázvorovej pasty

voda podľa potreby


olej na vyprážanie


Na omáčku:

olej

3 strúčiky cesnaku

1 lyžička nasekaného zázvoru

4 hlavičky jarnej cibuľky (biela časť)

2 lyžice Schezwan omáčky

2 lyžice kečupu

1 lyžica sójovej omáčky

1 malá lyžička hnedého cukru

mleté biele korenie

štipka soli


hrsť nasekanej zelenej časti jarných cibuliek




AKO POSTUPOVAŤ:

Zeleninu nakrájame. V miske zmiešame suroviny na cestíčko a zeleninu doňho vložíme, poriadne premiešame, aby boli všetky kúsky obalené.



V hlbokej panvici rozhorúčime dostatok oleja na hlboké vyprážanie. Zeleninu v ňom po dávkach vypražíme do chrumkava a odložíme bokom do ďaľšieho použitia.


Pripravíme si omáčku. V hlbšej panvici zohrejeme olej. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, zázvor a bielu časť jarných cibuliek. 2 minúty restujeme.


Potom pridáme schezwan omáčku, kečup, sójovú omáčku, štipku soli, cukor, biele korenie a 2 minúty povaríme, premiešavame. Do omáčky potom vložíme vypraženú zeleninu, znova dôkladne premiešame. Nakoniec posypeme nasekanou zelenou časťou jarných cibuliek.


Podávame s Cesnakovou ryžou, Cesnakovými hakka noodles alebo aj s plackami napr. Chapati.


štvrtok 27. mája 2021

Kurací popcorn / Chicken popcorn

 



ČO POTREBUJETE:

4ks kuracích pŕs


Na marinádu:

1 vajce

asi 100ml mlieka

soľ

mleté biele korenie

1 lyžička cesnakovo zázvorovej pasty

1 lyžica tmavej sójovej omáčky

1 lyžica kečupu


Na obalenie:

múka podľa potreby

1 plná lyžica kukuričného škrobu

soľ

mleté čierne korenie 

1/2 lyžičky prášku do pečiva

1 plná lyžička mletej papriky

2 lyžičky sušenej cibule


Na vyprážanie:

ghee + troška oleja


AKO POSTUPOVAŤ:

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na stredne veľké kúsky. V miske zmiešame suroviny na marinádu, mäso do nej vložíme, dobre premiešame a necháme cez noc odležať v chladničke.

Na druhý deň zmiešame suroviny na obaľovanie. Ghee + olej rozpálime, mäso postupne vyberáme z marinády, obaľujeme v múkovej zmesi a vkladáme do horúceho ghee. Vyprážame na stredne silnom ohni do hneda z oboch strán.


Podávala som so zemiakovou kašou a uhorkovým šalátom.