streda 24. marca 2010

Kozľacie karí s kokosovým mliekom / Goat curry with coconut milk

Toto je jednoduchá verzia kozľacieho karí, nie typický indický recept.


11100_7343


ČO POTREBUJETE:

1 kg kozľcieho mäsa (alebo jahňacieho mäsa)
4 veľké červené cibule
1 lyžička zázvorovej pasty
1/2 lyžičky cesnakovej pasty
1 lyžička garam masala
1/4 lyžičky mletej kurkumy
1/4 lyžičky pálivého čili korenia
soľ

11100_7344


AKO POSTUPOVAŤ:

Mäso umyjeme a nakrájame na kocky.

Na oleji osmahneme nakrájanú cibuľu, zázvorovú a cesnakovú pastu a kurkumu. Necháme vychladnúť a vymixujeme spolu s trochou vody na hustú omáčku.

11100_7336


Omáčku vylejem do hrnca, pridáme mäso, čili korenie, osolíme, zalejeme pohárom vody a varíme domäkka, približne 1 a 1/2 hod - 2 hod. (záleží na kvalite mäsa). Počas varenia kontrolujeme, aby stále bola v hrnci nejaká tekutina.

11100_7338


Potom pridáme garam masala a zalejeme kokosovým mliekom; povaríme ďalších 5 minút.

11100_7340


Podávame s dusenou ryžou, cibuľou nakrájanou na pol mesiačiky a citrónom, ktorým pokvapkáme cibuľu.


Ak použijete čerstvý strúhaný kokos, treba ho opiecť na oleji spolu s cibuľou do hned a potom rozmixovať na omáčku. V tom prípade už kokosové mlieko nepoužívame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára