sobota 29. januára 2022
piatok 28. januára 2022
streda 26. januára 2022
utorok 25. januára 2022
sobota 22. januára 2022
Kuracie stehná na spôsob obrátených rezňov / Chicken thighs in the style of inverted cutlets
ČO POTREBUJETE:
3 kuracie stehná
soľ
soľ
olej
na obalenie:
strúhanka
2 vajcia
na šťavu:
olej
1 červená cibuľa
voda
4 lyžice kečupu
2 lyžice medovej horčice
podravka
4 lyžice kečupu
2 lyžice medovej horčice
podravka
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
sušené oregano
1 lyžička kryštáľového cukruAKO POSTUPOVAŤ:
Stehná umyjeme, osušíme a osolíme. V miske rozšľaháme vajcia. Stehná najprv obalíme v strúhanke, potom vo vajci a vložíme do rozohriateho oleja. Vypražíme z oboch strán do zlatista.
V hlbšej panvici zohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme ju domäkka.
Potom pridáme horčicu, kečup, korenie, podravku, oregano, cukor a zamiešame. Pridáme hrnček vody a privedieme ju k varu.
Vložíme vypražené stehná a varíme ich pod pokrievkou na miernom ohni 30min. Potom ich poobraciame a dovaríme ďalších 5min. Občas skontrolujeme či majú dostatok šťavy, ak treba, pridáme vriacu vodu.
piatok 21. januára 2022
štvrtok 20. januára 2022
Cestoviny v smotanovej omáčke / Pasta in creamy sauce
Toto je asi to najjednoduchšie a najrýchlejšie, čo existuje, ak si chcete pripraviť rýchlo niečo teplé a chcete sa vyhnúť instantným cuppa noodles.
streda 19. januára 2022
pondelok 17. januára 2022
nedeľa 9. januára 2022
pondelok 3. januára 2022
Moong dal khichdi / Rice porridge with split green gram
Khichdi (čítaj khi-č-di) / Khichadi alebo indické "rizoto" - je jedlo pozostávajúce z ryže a strukovín (je však veľa variant na jeho prípravu). Považuje sa za diétne a výživné, v angličtine nazývané ako "comfort food". Zvyčajne sa k nemu podáva pappadum, pokvapká sa s ghee alebo bielym nesladeným jogurtom - Dahi. Toto jedlo bolo tiež inšpiráciou pre anglické "Kedgeree".
V našej rodine sa varí vždy deťom alebo aj starším po chorobe, ak prekonali vysoké teploty a brali antibiotiká, ktorými sa telo oslabilo. Khichdi je tiež prvým hustým jedlom, ktoré sa varí bábätkám, keď prechádzajú na tuhšiu stravu (samozrejme sa robí bez silne aromatických korenín, prispôsobené na bábätkovskú stravu). Ak sa khichdi pripraví na minimálnom množstve oleja je vhodným jedlom pre tých, čo sa riadia Ayurvédskou diétou.
Prihlásiť na odber:
Príspevky (Atom)