štvrtok 24. júna 2021

Naan s koriandrom, cesnakom a syrom

 



ČO POTREBUJETE (na 9 menších ks):


2 hrnčeky múky Maida (1 hrnček = 250ml)
troška cukru
1 plná lyžička sušených kvasníc
soľ
1/4 hrnčeka vody (alebo podľa potreby)
1 lyžica masla (alebo Ghee)
2 plné lyžice bieleho jogurtu

Ďalej:
nasekaná koriandrová vňať
nasekaný cesnak
nastrúhaný syr
voda a ghee na potieranie





AKO POSTUPOVAŤ:


Do malej misky si dáme cukor, kvasnice a zamiešame to s vlažnou (nie horúcou) vodou. 3 lyžičky stačia. Tesne zakryjeme a necháme pol hodinu napučať.

Múku preosejeme, pridáme soľ. V malom hrnci si vo vode rozpustíme maslo a necháme vychladnúť tak, aby zostalo vlažné (nie horúce).

Roztopené, ochládnuté maslo prilejeme k múke, pridáme jogurt (nesmie byť studený, takže ho treba vytiahnuť z chladničky skôr, aby mal izbovú teplotu). Prilejeme kvások a vymiesime elastické, nelepivé cesto. Vodu a múku pridáme podľa potreby. Vypracované cesto potrieme olejom a zakryjeme. Necháme nakysnúť na teplom mieste.




V miske si zmiešame nasekanú koriandrovú vňať, nesekaný cesnak a nastrúhaný syr.

Po vykysnutí cesto znova premiesime a rozdelíme na 9 častí. Postupne si ich vyvaľkáme na tenké placky. Naan má mať trojuholníkový predĺžený tvar. Pred pečením doňho niekoľkokrát na rôznych miestach pichneme vidličkou, potrieme ho vodou, uložíme na vrch zmes koriandrovej vňate, syra a cesnaku, suchou rukou ju jemne povtláčame do Naanu.

Rúru si poriadne predohrejeme na 230st., spolu s plechom, na ktorom budeme Naan piecť. Na horúci plech dáme pripravené Naany, dáme do rúry a pečieme na 230st., 8-10 minút. Netreba ho obracať, stačí piecť z jednej strany.

Keď na vrchu troška zhnedne, vyberieme ho na utierku, potrieme s ghee a utierkou zakryjeme, aby nevychladol alebo ihneď podávame.






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára