ČO POTREBUJETE (na 2 porcie):
3ks kuracích pŕs
1 lyžica kukuričného škrobu
trocha mletého čierneho korenia
soľ
olej
4 strúčiky cesnaku
1 lyžička hnedého cukru
3 lyžice teriyaki omáčky
(použila som hotový výrobok, ale na iných blogoch nájdete aj recept na prípravu domácej)
hrsť zelenej časti jarných cibuliek
sezam
AKO POSTUPOVAŤ:
Mäso očistíme, nakrájame na kocky, dáme do misky, pridáme kukuričný škrob, čierne korenie a štipku soli. Rukou premiešame tak, aby bol každý kúsok obalený.
V hlbšej panvici zohrejeme olej a mäso na ňom rýchlo opečieme, aby sa zatiahlo. Vyberieme a odložíme bokom.
Panvicu vrátime na oheň, pridáme nakrájaný cesnak a necháme rozvoňať. Pridáme hnedý cukor, teriyaki omáčku, štipku soli a premiešame. Pridáme mäso, dobre premiešame, oheň teraz zmiernime a pod pokrievkou varíme 10-15 minút. Občas premiešame.
Hotové posypeme jarnou cibuľkou a bielym sezamom. Podávame s ryžou.
A tu je vegetariánska verzia s karfiolom. Postupovala som rovnako. / With cauliflower.
Alebo s baby kukuričkami a hráškom. / Baby corn and green peas.
Alebo s paneerom (použila som koriandrovú vňať miesto jarnej cibuľky). / Paneer (here I used coriander leaves instead of spring onions).
Alebo s krevetami. S tým rozdielom, že kukuričný škrob som zmiešala s mletou kurkumou, mletým chilli korením a soľou. (Fotku nemám, zabudla som 😋) / You can use also prawns (corn starch I mixed with turmeric, chilli powder and salt).
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára