pondelok 28. júna 2021

Kuracie kúsky v teriyaki omáčke (alebo Karfiol alebo Baby kukuričky a hrášok alebo Paneer v teriyaki omáčke)

 


ČO POTREBUJETE (na 2 porcie):

3ks kuracích pŕs

1 lyžica kukuričného škrobu

trocha mletého čierneho korenia 

soľ


olej

4 strúčiky cesnaku 

1 lyžička hnedého cukru

3 lyžice teriyaki omáčky

(použila som hotový výrobok, ale na iných blogoch nájdete aj recept na prípravu domácej)

hrsť zelenej časti jarných cibuliek 

sezam




AKO POSTUPOVAŤ:

Mäso očistíme, nakrájame na kocky, dáme do misky, pridáme kukuričný škrob, čierne korenie a štipku soli. Rukou premiešame tak, aby bol každý kúsok obalený.

V hlbšej panvici zohrejeme olej a mäso na ňom rýchlo opečieme, aby sa zatiahlo. Vyberieme a odložíme bokom.

Panvicu vrátime na oheň, pridáme nakrájaný cesnak a necháme rozvoňať. Pridáme hnedý cukor, teriyaki omáčku, štipku soli a premiešame. Pridáme mäso, dobre premiešame, oheň teraz zmiernime a pod pokrievkou varíme 10-15 minút.

Hotové posypeme jarnou cibuľkou a bielym sezamom. Podávame s ryžou.







A tu je vegetariánska verzia s karfiolom. Postupovala som rovnako. 



Alebo s baby kukuričkami a hráškom.



Alebo s paneerom (použila som koriandrovú vňať miesto jarnej cibuľky)



Alebo s krevetami. S tým rozdielom, že kukuričný škrob som zmiešala s mletou kurkumou, mletým chilli korením a soľou. (Fotku nemám, zabudla som 😋)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára