nedeľa 27. júna 2021

Chrumkavá zelenina v Schezwan omáčke / Crispy veggies in Schezwan sauce

 



ČO POTREBUJETE (na 3 porcie):

1 malá brokolica

10ks baby kukuričiek

1 mrkva


Na cestíčko:

2 plné lyzice kukuričného škrobu

1 plná lyžica múky (použila som Maida)

soľ

mleté čierne korenie

1 lyzicka cesnakovo zázvorovej pasty

voda podľa potreby


olej na vyprážanie


Na omáčku:

olej

3 strúčiky cesnaku

1 lyžička nasekaného zázvoru

4 hlavičky jarnej cibuľky (biela časť)

2 lyžice Schezwan omáčky

2 lyžice kečupu

1 lyžica sójovej omáčky

1 malá lyžička hnedého cukru

mleté biele korenie

štipka soli


hrsť nasekanej zelenej časti jarných cibuliek




AKO POSTUPOVAŤ:

Zeleninu nakrájame. V miske zmiešame suroviny na cestíčko a zeleninu doňho vložíme, poriadne premiešame, aby boli všetky kúsky obalené.



V hlbokej panvici rozhorúčime dostatok oleja na hlboké vyprážanie. Zeleninu v ňom po dávkach vypražíme do chrumkava a odložíme bokom do ďaľšieho použitia.


Pripravíme si omáčku. V hlbšej panvici zohrejeme olej. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, zázvor a bielu časť jarných cibuliek. 2 minúty restujeme.


Potom pridáme schezwan omáčku, kečup, sójovú omáčku, štipku soli, cukor, biele korenie a 2 minúty povaríme, premiešavame. Do omáčky potom vložíme vypraženú zeleninu, znova dôkladne premiešame. Nakoniec posypeme nasekanou zelenou časťou jarných cibuliek.


Podávame s Cesnakovou ryžou, Cesnakovými hakka noodles alebo aj s plackami napr. Chapati.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára