ČO POTREBUJETE:
na cestíčko:
3/4 pohára hladkej múky (Maida)
1 lyžička kopčekom kukuričného škrobu
soľ
1/2 lyžičky zázvorovej pasty
1/2 lyžičky cesnakovej pasty
voda podľa potreby
ďalej:
1 menší karfiol
1 menšia mäsitá zelená paprika
2 veľké červené cibule
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky zázvorovej pasty
1/2 lyžičky cesnakovej pasty
1 zelená chilli paprička (alebo 1/3-1/2 lyžičky pálivého chilli korenia)
1 lyžica sójovej omáčky light
1-2 lyžice paradajkového pretlaku
mleté čierne korenie
olej na vyprážanie
vňat jarnej cibuľky
AKO POSTUPOVAŤ:
V miske zmiešame múku s kukuričným škrobom a soľou a postupným pridávaním vody vymiešame kašičku. Do kašičky zamiešame zázvorovú a cesnakovú pastu.
Karfiol si rozrobíme na ružičky. V hlbšej panvici zohrejeme dostatok oleja, aby karfiol bol z polovice ponorený pri vyprážaní. Každú ružičku postupne dobre namočíme v kašičke z múky a vložíme do horúceho oleja. Smažíme na stredne silnom až miernom ohni dohneda.
Vypražený karfiol si odložíme bokom na kuchynské savé obrúsky, aby sme odstránili prebytočný olej.
V druhej panvici si zohrejeme asi 2 lyžice oleja. Popražíme na ňom minútku kurkumu a zázvorovú a cesnakovú pastu.
Pridáme na menšie kúsky nakrájanú cibuľu, papriku a nadrobno nakrájanú chilli papričku (ak používame). Hrniec zakryjeme pokrievkou a na miernom ohni zeleninu udusíme do mäkka. Občas premiešame.
Cibuľu a papriku zalejeme sójovou omáčkou, pridáme paradajkový pretlak. (Indické ženy používajú obyčajný kečup. Úplne vážne. Som si istá, že to tak robia aj v reštauráciách. A tak sa nebudem tváriť, že ja to občas tiež neurobím, ak nemám pretlak...) Ak sme nepoužili chilli papričku, teraz pridáme pálivé chilli korenie a mleté čierne korenie. Dobre premiešame.
Pridáme vypražený karfiol a premiešame s cibuľou a paprikou; ak treba, dosolíme. Aby to nebolo príliš suché, pridáme 2 lyžice vody, prehrejeme.
Pridáme nadrobno nakrájanú vňať jarnej cibuľky a premiešame. Odstavíme z ohňa a necháme uležať v tesne uzavretom hrnci 10 minút.
Pridáme nadrobno nakrájanú vňať jarnej cibuľky a premiešame. Odstavíme z ohňa a necháme uležať v tesne uzavretom hrnci 10 minút.
Hotové jedlo si môžeme ešte dozdobiť nasekanou vňatou jarnej cibuľky priamo na tanieroch. Podávame ako "starter" alebo s plackami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára