(Toto nie je odborná lekárska rada, je to tradičný domáci "liek".)
ČO POTREBUJETE:
4 poháre vody
5 guľôčok čierneho korenia
1 palička škorice
4 klinčeky
hrsť lístkov mäty (pred vložením do hrnca ich požmolíme v ruke)
kúsok čerstvého zázvoru, očistený a pokrájaný
1 čajový sáčok svätej bazalky (tulsi) a sladkého drievka (mulethi) alebo hrsť čerstých lístkov svätej bazalky a 1 lyžička sušeného sladkého drievka
1/2 lyžice medu (alebo palmový cukor/jaggery)
AKO POSTUPOVAŤ:
Všetky suroviny okrem medu dáme do hrnca, privedieme k varu a oheň zmiernime. 5 minút povaríme, oheň vypneme, pridáme med a zamiešame. Scedíme a podávame teplé.
Sladké drievko posiľňuje imunitu, pomáha pri kašli a nachládnutí a tiež pomáha pri trávení.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára