ČO POTREBUJETE (na asi 3 porcie):
500g kuracích pŕs / 500g chicken breasts
(najlepšie je použiť hovädzie zadné, ale keďže muž je hinduista, zvolila som kuracie) / (it's better to use beef, but my husband is Hindu and we don't eat beef in our house)
3 veľké červené cibule / 3 big red onions
3 cesnaky / 3 garlic cloves
1 lyžica múky (nie kopcom) / 1 tbsp flour (not fully loaded)
soľ / salt
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia / 1/4 tsp black pepper powder
1/4 lyžičky chilli korenia / 1/4 tsp chilli powder
1/2 lyžičky mletej rasce / 1/2 tsp ground caraway seeds
3 lyžice paradajkového pyré / 3 tbsp tomato puree
voda ( alebo vývar) podľa potreby / water (or stock) as needed
100ml mrazeného hrachu / 100ml frozen peas
1 plochá lyžička sušeného majoránu / 1 flat tsp dry marjoram
parmezán / parmesan cheese
AKO POSTUPOVAŤ:
V hrnci zohrejeme olej (alebo bravčovú masť) a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a popražíme ju na miernom ohni, pomaličky domäkka. / Heat oil (or lard) in the pot. Add finely chopped onions and fry it on low heat, slowly until it's soft.
Pridáme mäso nakrájané na menšie kúsky (ako na guláš) a necháme ho zatiahnuť. Premiešavame. / Add clean, cut meat and sauté until it changes color. Stir often.
Potom ho poprášime múkou a premiešame. / Dust with the flour and mix well.
Pridáme soľ, mleté čierne korenie, mletú papriku, chilli korenie, mletú rascu, nastrúhaný 2 cesnaky a paradajkové pyré (pretlak). Povaríme 2 minútky na miernom ohni. / Add salt, black pepper powder, paprika powder, chilli powder, ground caraway seeds, grated 2 garlic cloves and tomato puree. Mix well and cook on low heat for 2min.
Pridáme vodu (alebo vývar) premiešame a varíme pod pokrievkou domäkka, asi 15min. (Ak použijeme hovädzie mäso tepelná príprava je dlhšia, asi 1 a pol až 2 hod.). Tak, aby malo gulášovú konzistenciu. / Add water (or stock), mix and cook on low heat until meat is soft, for about 15min. (If you are using beef, cooking time will be 1 and half to 2 hours) It needs to be of goulash consistency.
Pridáme hrach, majorán a povaríme ešte 5min. / Add green peas, marjoram and cook for 5 more minutes.
Nakoniec pridáme 1 nastrúhaný cesnak, premiešame a odstavíme z ohňa. / Finally add 1 grated garlic, stir and remove from the heat.
Podávame s ryžou a posypané nastruhaným syrom (najlepšie parmezánom). / Serve with rice and grated cheese (I didn't use parmesan, it's not available here, but I recommend it.)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára