ČO POTREBUJETE (na asi 3 porcie):
500g kuracích pŕs
(najlepšie je použiť hovädzie zadné, ale keďže muž je hinduista, zvolila som kuracie)
3 veľké červené cibule
3 cesnaky
1 lyžica múky (nie kopcom)
soľ
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
1/4 lyžičky chilli korenia
1/2 lyžičky mletej rasce
3 lyžice paradajkového pyré
voda ( alebo vývar) podľa potreby
100ml mrazeného hrachu
1 plochá lyžička sušeného majoránu
parmezán
AKO POSTUPOVAŤ:
V hrnci zohrejeme olej (alebo bravčovú masť) a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a popražíme ju na miernom ohni, pomaličky domäkka.
Pridáme mäso nakrájané na menšie kúsky (ako na guláš) a necháme ho zatiahnuť. Premiešavame.
Potom ho poprášime múkou a premiešame.
Pridáme soľ, mleté čierne korenie, mletú papriku, chilli korenie, mletú rascu, nastrúhaný 2 cesnaky a paradajkové pyré (pretlak). Povaríme 2 minútky na miernom ohni.
Pridáme vodu (alebo vývar) premiešame a varíme pod pokrievkou domäkka, asi 15min. (Ak použijeme hovädzie mäso tepelná príprava je dlhšia, asi 1 a pol až 2 hod.). Tak, aby malo gulášovú konzistenciu.
Pridáme hrach, majorán a povaríme ešte 5min.
Nakoniec pridáme 1 nastrúhaný cesnak, premiešame a odstavíme z ohňa.
Podávame s ryžou a posypané nastruhaným syrom (najlepšie parmezánom).
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára