piatok 18. februára 2022

"Mexický" guláš / "Mexican" goulash



ČO POTREBUJETE (na asi 3 porcie):

500g kuracích pŕs

(najlepšie je použiť hovädzie zadné, ale keďže muž je hinduista,  zvolila som kuracie)


3 veľké červené cibule

3 cesnaky

1 lyžica múky (nie kopcom)


soľ

1/4 lyžičky mletého čierneho korenia

1/4 lyžičky chilli korenia

1/2 lyžičky mletej rasce

3 lyžice paradajkového pyré


voda ( alebo vývar) podľa potreby

100ml mrazeného hrachu

1 plochá lyžička sušeného majoránu

parmezán




AKO POSTUPOVAŤ:

V hrnci zohrejeme olej (alebo bravčovú masť) a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a popražíme ju na miernom ohni, pomaličky domäkka. 


Pridáme mäso nakrájané na menšie kúsky (ako na guláš) a necháme ho zatiahnuť. Premiešavame. 



Potom ho poprášime múkou a premiešame. 


Pridáme soľ, mleté čierne korenie, mletú papriku, chilli korenie, mletú rascu, nastrúhaný 2 cesnaky a paradajkové pyré (pretlak). Povaríme 2 minútky na miernom ohni. 



Pridáme vodu (alebo vývar) premiešame a varíme pod pokrievkou domäkka, asi 15min. (Ak použijeme hovädzie mäso tepelná príprava je dlhšia, asi 1 a pol až 2 hod.). Tak, aby malo gulášovú konzistenciu. 


Pridáme hrach, majorán a povaríme ešte 5min. 


Nakoniec pridáme 1 nastrúhaný cesnak, premiešame a odstavíme z ohňa. 



Podávame s ryžou a posypané nastruhaným syrom (najlepšie parmezánom). 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára